Intézmények

Hajnalcsillag Rehablitációs Otthon

Intézményünk szenvedélybeteg (alkohol-, drog- és gyógyszerfüggő, valamint politoxikomán) nők rehabilitációját végzi. Az otthon fenntartója az Evangéliumi Pünkösdi Közösség. Rehabilitációs otthon lévén lakóinknak nem pusztán ellátást akarunk biztosítani. Célunk az, hogy a rehabilitációban részt vevő személy kigyógyuljon szenvedélybetegségéből, és felismerje: szemlélet- és életváltozásra van szüksége ahhoz, hogy egészségesen visszatérjen a családba, a társadalomba. Bár intézményünk keresztény szemléletű, a jelentkezőtől semmiféle „vallásos előéletet” nem igénylünk.

Terápiás közösségünk mottója: „Te fontos vagy számomra. Hiszem, hogy képes vagy megváltozni, és kész vagyok ezt visszajelzésemmel elősegíteni. Tisztában vagyok azzal, hogy Te sokkal több vagy, mint amennyit én látok belőled.”

Intézmény vezető: Molnár Géza
Web: http://www.alkoholdrogrehab.hu
Tel.: Tel./fax: (24) 531 185, 531 186
E-mail: hajnalcsillag@epk.hu

Sajtóközlemény>>

 

MPE szeretetotthona

 

Az Magyar Pünkösdi Egyház 1984 nyarán vásárolta meg Somogy megyében a Zselicség szívében, Kadarkút kisvárostól pár kilométerre, lévő, nyolc hektáros park területén álló, 1912-ben épült kastély épületet. 1985-ben a Közösség összefogásával kezdődött meg a felújítás, helyreállítás. Az intézmény 1987. október 31-én kezdte meg hivatalos működését,  35 férőhellyel. Néhány év múlva 45 férőhelyre bővült a kapacitás, illetve 2007 januárjában a kastély épülettől nem messze egy 12 fős külön álló demens részleg (Bethesda) is nyílt. Az idős emberek ápolásáról, gondozásáról jelenleg 17 szakdolgozó gondoskodik.

A Szeretetotthon az ország egész területéről fogad jelentkezőket, elsősorban szociális rászorultság alapján, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Az ellátás igénybevétele önkéntes, tehát az elhelyezés az ellátást igénylő, illetve annak törvényes képviselője kérelmére történik. A kérelmet az erre használatos formanyomtatványon, az intézmény vezetőjéhez kell benyújtani. A formanyomtatvány bármelyik önkormányzatnál beszerezhető ill. lentbbről is letölthető. Az intézményi elhelyezést minden esetben megelőzi az előgondozás. Ekkor az Otthon munkatársai lakó-, illetve tartózkodási helyén meglátogatják az ellátást igénylőt. Tájékozódnak életkörülményeiről, szociális helyzetéről, egészségügyi állapotáról, tájékoztatást nyújtanak az intézmény életéről, válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Az ellátottaknak az intézmény a teljes körű ellátás keretében lakhatást, legalább napi háromszori étkezést, szükség szerint ruházattal és textíliával való ellátást, egészségügyi ellátást, lelki gondozást, szabadidős programokat biztosít. Az Otthonban jelenleg diabetikus, zsír-fűszerszegény, só-és fehérjeszegény étkezésre van lehetőség a normál étrend mellett. Az állandó ápoló-gondozó szolgálat, és a rendszeres orvosi ellenőrzés a lakók egészségi állapotának figyelemmel kísérését teszi lehetővé. A háziorvoson kívül pszichiáter szakorvos tart rendszeresen vizitet. A gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzése az intézmény szervezésében zajlik. Az Otthon saját mosodával rendelkezik. Rendszeres szabadidős tevékenységek keretében, kézműves foglalkozások, kirándulások, ismeretterjesztő előadások, felolvasások, születésnapi teadélutánok, és egyéb közös rendezvények tarkítják a mindennapokat. A lakók számára biztosított a keresztény hitéletgyakorlás, hetente két alkalommal istentiszteleten, ill. közös bibliatanulmányozáson vehetnek részt. Az intézményi térítési díj jelenleg 75 000 Ft/hó.
Bízom benne, hogy ezen tájékoztatót olvasva, sikerült bepillantást nyernie a Szeretetotthon mindennapjaiba. Észrevételeivel, kérdéseivel forduljon bizalommal hozzám, illetve munkatársaimhoz!

Tisztelettel: Óvári Róbert
intézményvezető

Letölthető jelentkezési lap gondozottak részére. >>

A kérelemhez csatolni kell a következő hivatalos iratok fénymásolatát:

 
  A otthon jelenleg felújítás alatt áll, de új helyen továbbra is üzemel az ellátás.

 Az otthon honlapja: www.kadarkutiidosekotthona.hu

 

PTF

Kedves Látogató!

Köszöntelek a Magyar Pünkösdi Egyház honlapján! Köszönöm, hogy felkerestél bennünket a világhálón. Remélem, honlapunkon kielégítő választ találsz a Pünkösdi Teológiai Főiskolát érintő kérdéseidre.
A PTF különös hangsúlyt helyez a Szentlélek munkájára. Húsz éves szolgálatunk során mindvégig figyeltünk arra, hogy hallgatóinkat olyan biztos teológiai, gyakorlati és a Szentlélek által erősített alapokkal lássuk el, amelyek jó kiindulópontul szolgálhatnak Istenünk szolgálatára.
Nappali és levelező tagozaton biztosítunk teológiai képzést hallgatóinknak. Bár főiskolánkat az Magyar Pünkösdi Egyház tartja fenn, hallgatóink nemcsak pünkösdi, hanem különböző evangéliumi, karizmatikus gyülekezetekből jönnek, és az évek során legalább nyolc különböző országból jelentkezők végezték itt tanulmányaikat. A pontos adatokat tekintve, az elmúlt 16 év során közel 200 hallgatónk végzett, akik ma aktív pásztori szolgálatot látnak el helyi gyülekezetekben, új gyülekezeteket plántálnak, a gyülekezetek fiataljai és gyermekei között munkálkodnak, vagy éppen az evangelizálásban, a lelkigondozásban, a prédikálásban, kis csoportok vezetésében és a dicsőítésben veszik ki részüket mind Magyarországon, mind pedig a közép-európai térség más országaiban. Mivel viszonylag kis főiskola vagyunk, lehetőségünk van arra, hogy családok közötti kapcsolatokat alakítsunk ki a hallgatók körében. Küldetésünk, hogy együtt dolgozzunk a helyi gyülekezetekkel, tevékenyen és hatékonyan járuljunk hozzá országunk lelki-szellemi átalakításához Jézus Krisztus megismerése által.

Paul Gracza, rektor

Kérlek bővebb információért keresd fel honlapunkat: www.ptf.hu