A miskolci harcos - Czinke Gábor - azonnali behívója

Szabadnapján ült volna az autójába, hogy kimegy a kertbe dolgozni, s ekkor kapta az azonnali égi behívót az Egek Királyától!

Nyolc év kanadai tartózkodásuk után 2008 őszén a miskolci gyülekezetben találkoztam a magas és erős testalkatú fiatalemberrel, Gáborral és feleségével Mónikával, akik a Torontói Első Szeretet Gyülekezetben tértek meg. Már Torontóban is billentyűs hangszeren dicsőítette az Urat, majd Miskolcon, ahol a dicsőítő csoport munkáját is koordinálta. Hirdette az Igét, foglalkozott a fiatalokkal, részt vett a gyülekezet vezetésében… Gábor megtérése előtt szerette a kalandokat. A Francia Idegenlégiónál kapott kiképzést, de a pszichológiai beszélgetést követően nem vették be a légióba. Kiderült, hogy normális! - mert nagyon szereti feleségét, szüleit és barátait is… Megtérése előtt úgy vélekedett a keresztényekről, hogy azok nem elég erősek, s ezért van szükségük hitre, ami által könnyebb számukra az élet. A torontói gyülekezetben egy alkalommal ezt élte át: „Olyan volt, mintha egy teljesen világos szobában lettem volna, ahol minden tisztán látható. Aztán valaki hirtelen fölkapcsolta a villanyt és ekkor láttam meg, hogy sötétben voltam. Rájöttem, hogy nem úgy vannak a dolgok, ahogy én gondoltam vagy láttam. Megtapasztaltam Isten jelenlétét és rájöttem, hogy az életem nem magamról szól.” Magyarországra hazatérve feleségével együtt elkezdte a teológiát, amit tavaly be is végeztek. Égett a szíve ÚRért s ezt nyilatkozta: „Ez az életem sokkal izgalmasabb, mint a hit nélküli életem. Egyszer élünk, ne habozzunk szolgálni az ÚRnak!”

A miskolci gyülekezet fiataljai elkészítették a gyülekezet pódiumának és dicsőítő csapatának makettjét a szintetizátoros Gáborral együtt. Majd ráírták: „My Home”, „Az otthonom”… Aztán lefotózták vele… A talpig becsületes ember Isten és felesége iránti tiszta szerelme még freudi elszólásából is lejött, amikor azt mondta: „tudjátok, úgy kell szeretni az URat, ahogy a feleségünket szeretjük. Egy test lenni, összeolvadni vele.”

Utolsó prédikációjában is (Zs.91,14.) erre szólított fel: „Ragaszkodjatok az ÚRhoz! Úgy, mint amikor két vasat összehegesztünk, úgy olvadjatok össze az ÚRral!” Mire minden jócselekedetre felkészíttetett, neki ez 37 évesen megadatott… (Chernel András)

 

Képek: 
A miskolci harcos - Czinke Gábor - azonnali behívója