Szólj hozzá!

Indíts egy beszélgetést! :)

Hitvallás

Tisztelt Magyar Pünkösdi Egyház!

Én egy keresztyén, hívő vagyok, érdeklődöm az Egyházuk hitvallása után, mert több hívükkel is találkoztam már és szeretném Önöket jobban megismerni!

A honlapjuk azt írta, hogy az Alapszabály, Hitvallás és az un. SzMSz letöltéséhez regisztrálnom kell, ezt megtettem, de ezt követően sem tudom letölteni a Hitvallást tartalmazó dokumentumot.

Így hogy ismerjem meg az Egyházukat?

Az én egyházam hitvallási iratai nyilvánosak. (Magyarországi Református Egyház)

Szeretnék egy pünkösdi hitű lánynak udvarolni és szeretném megismerni az Ő egyházát jobban! Kérjem el tőle a hitvallási dokumentumokat?

Nagyon megköszönném, ha a levélcímemre elküldenék az Alapszabályt és a Hitvallást tartalmazó dokumentumokat!

Illetve, tájékozatlan vagyok, de szeretném megkérdezni, hogy az SzMSz mit takar?

Segítségüket köszönöm!

Áldott Adventet Kívánok!

Elnézést kérek, hogy még névtelen maradok, de számomra nem keltett bizalmat, hogy a Hitvallásuk nem nyilvános (de elfogadom bizonyára, az alapszabály rendelkezik így, hiszen a II. VH alatt is szörnyű üldözésnek voltak kitéve). De különösen az nem keltett bizalmat, hogy ugyan azt írják, hogy regisztráció után letölthető, viszont valójában a regisztráció után sincs jogosultságom letölteni a dokumentumokat.

(Egyenesebb lenne, ha leírnák, hogy csak személyesen lehet őket átadni a gyülekezetben, vagy csak akkor, ha a lelkipásztor, már személyesen ismeri az adott hívőt. Nem tudom, hogy ez így van-e, de számomra, reformátusként ez a verzió sokkal egyenesebb és elfogadhatóbb lenne!)

Nyilván a Szentlélekkeresztség előtt, egy előkészítőn, vagy imaközösségben a megkeresztelendő híveknek meg kell ismerniük és tanulmányozniuk kell a fenti dokumentumokat, nálunk ez így van. Mi konfirmációnak nevezzük és konfirmációs előkészítőnek, ugyan minket gyermekként, már megkeresztelenk. Eléggé más a teológiánk, de Krisztus, Isten és az Ő Szent Lelke mindannyiunkanak azonos és teológiától függetlenül érezhető módon, szeret, megvált és munkálodik értünk és közöttünk! Ezt reformátusként is érezni lehet, meg lehet élni!

Eleven Rádió már nem eleven... :(

Kedves Testvérek!

Mi lett az Eleven Rádióval?

Csak ennyi üzenet fogad:

This Account Has Been Suspended

(Ez a fiók fel van függesztve)...

 

Re:

Egy kicsit késve bocsánat de, sajnos a rádió bezárt, nem volt törekvés a folytatásra. Idáig üzemelt.

admin