Újra bemerítési ünnep Miskolcon

  Alig több, mint fél év elteltével újra bemerítés volt gyülekezetünkben április 21-én, vasárnap. Az alkalmon, melyen a helyi testvéreken kívül sok érdeklődő, barát, rokon is megjelent, heten tettek bizonyságot – szavakkal és cselekedetükkel is. Volt köztük tini korosztályból; volt egy, a gyülekezethez „visszatalált bárány”; és volt köztük egy kismama is, aki 7 hónapos magzatával a szíve alatt engedelmeskedett az Igének! Egy testvérnőnknek pedig kifejezetten különleges nap volt ez : két lánya, és az édesapja is ott volt a fehér ruhások között! 

 Az igehirdetés és a bemerítés szolgálatát is pásztorunk, Chernel András végezte. A Máté 13:10-16 alapján azt az üzenetet helyezte szívünkre: fontos, hogy lássunk, ne csak nézzünk; halljunk is, ne csak hallgassunk - és főleg értsünk. Értsük meg, hogy valaki elvégezte az engesztelés szolgálatát a kereszten, és az igazi bűn az, ha ezt mi nem fogadjuk el! Öröm volt látni, hogy ők heten elfogadták ezt, megnyitották szívüket Isten előtt. 

 A bemerítkezők bizonyságai után került sor magára a víz alá merítésre, majd amikor testvéreink átöltözve visszatértek, a gyülekezet szolgálói imádkoztak értük. Ekkor kapták meg a gyülekezettől az ajándék Bibliákat, illetve az immár lassan „hagyománnyá” váló fehér kövecskéiket: rajta a bemerítési Igével és – egyenlőre még a „régi” - neveikkel. De hisszük, hogy megtérésük, és annak nyilvános kifejezése, az alámerítkezés alapján rájuk is vonatkozik már az Úr Jézus Krisztus ígérete:

„… és adok annak fehér kövecskét, és a kövecskén új írott nevet, a melyet senki nem tud, csak az, a ki kapja.”  Jel. 2:17c 
 
    Az alkalom végén svédasztalos szeretetvendégségre került sor, melynek során tartalmas beszélgetések zajlottak, új kapcsolatok indultak el.
 
 Istennek legyen hála ezért az alkalomért – is!
- kz -

 

 

Képek: 
Újra bemerítési ünnep Miskolcon
Újra bemerítési ünnep Miskolcon