MPE szeretetotthona

 

Az Magyar Pünkösdi Egyház 1984 nyarán vásárolta meg Somogy megyében a Zselicség szívében, Kadarkút kisvárostól pár kilométerre, lévő, nyolc hektáros park területén álló, 1912-ben épült kastély épületet. 1985-ben a Közösség összefogásával kezdődött meg a felújítás, helyreállítás. Az intézmény 1987. október 31-én kezdte meg hivatalos működését,  35 férőhellyel. Néhány év múlva 45 férőhelyre bővült a kapacitás, illetve 2007 januárjában a kastély épülettől nem messze egy 12 fős külön álló demens részleg (Bethesda) is nyílt. Az idős emberek ápolásáról, gondozásáról jelenleg 17 szakdolgozó gondoskodik.

A Szeretetotthon az ország egész területéről fogad jelentkezőket, elsősorban szociális rászorultság alapján, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Az ellátás igénybevétele önkéntes, tehát az elhelyezés az ellátást igénylő, illetve annak törvényes képviselője kérelmére történik. A kérelmet az erre használatos formanyomtatványon, az intézmény vezetőjéhez kell benyújtani. A formanyomtatvány bármelyik önkormányzatnál beszerezhető ill. lentbbről is letölthető. Az intézményi elhelyezést minden esetben megelőzi az előgondozás. Ekkor az Otthon munkatársai lakó-, illetve tartózkodási helyén meglátogatják az ellátást igénylőt. Tájékozódnak életkörülményeiről, szociális helyzetéről, egészségügyi állapotáról, tájékoztatást nyújtanak az intézmény életéről, válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Az ellátottaknak az intézmény a teljes körű ellátás keretében lakhatást, legalább napi háromszori étkezést, szükség szerint ruházattal és textíliával való ellátást, egészségügyi ellátást, lelki gondozást, szabadidős programokat biztosít. Az Otthonban jelenleg diabetikus, zsír-fűszerszegény, só-és fehérjeszegény étkezésre van lehetőség a normál étrend mellett. Az állandó ápoló-gondozó szolgálat, és a rendszeres orvosi ellenőrzés a lakók egészségi állapotának figyelemmel kísérését teszi lehetővé. A háziorvoson kívül pszichiáter szakorvos tart rendszeresen vizitet. A gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzése az intézmény szervezésében zajlik. Az Otthon saját mosodával rendelkezik. Rendszeres szabadidős tevékenységek keretében, kézműves foglalkozások, kirándulások, ismeretterjesztő előadások, felolvasások, születésnapi teadélutánok, és egyéb közös rendezvények tarkítják a mindennapokat. A lakók számára biztosított a keresztény hitéletgyakorlás, hetente két alkalommal istentiszteleten, ill. közös bibliatanulmányozáson vehetnek részt. Az intézményi térítési díj jelenleg 75 000 Ft/hó.
Bízom benne, hogy ezen tájékoztatót olvasva, sikerült bepillantást nyernie a Szeretetotthon mindennapjaiba. Észrevételeivel, kérdéseivel forduljon bizalommal hozzám, illetve munkatársaimhoz!

Tisztelettel: Óvári Róbert
intézményvezető

Letölthető jelentkezési lap gondozottak részére. >>

A kérelemhez csatolni kell a következő hivatalos iratok fénymásolatát:

  • személyi igazolvány
  • lakcímkártya
  • TAJ kártya
  • utolsó nyugdíjszelvény
  • adóigazolás ( ha van)
  • Igazolás a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól ( zöld színű nyomtatvány)
  • zárójelentések (2-3 db)

 
  A otthon jelenleg felújítás alatt áll, de új helyen továbbra is üzemel az ellátás.

 Az otthon honlapja: www.kadarkutiidosekotthona.hu