2023 mpe logo

MAGYAR PÜNKÖSDI EGYHÁZ

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít."
(Filippi 4:13)

Misszió » Országos cigánymisszió »

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió (OCM) a Magyar Pünkösdi Egyház önálló misszióága. Az MPE Országos Cigánymisszió tevékenységi területei kiterjednek az ország egész területére, valamint a Kárpát-medencére. A hátrányos helyzetű emberek, elsősorban romák számára nyújtunk segítséget. A támogatás egyszerre értendő szellemi, lelki, oktatási, fizikai-anyagi gondjaik rendezésében, valamint életvezetési tanácsadásban.

Az MPE Országos Cigánymisszió munkatársainak száma kb. 1000 fő, ennek 60%-a roma származású. Országos lefedettségű hálózatunkon keresztül 250 településen vagyunk jelen hitéleti tevékenységgel. 2012-ben 92 gyülekezet csatlakozott az MPE Országos Cigánymisszióhoz, akik több mint 6000 személyt képviselnek. Az Országos Cigánymisszió rendkívüli hangsúlyt fektet a utódképzés, vezetőképzésre. Vezetői találkozók alkalmával, havi rendszerességű regionális bibliaiskolák megrendezésével segíti elő a laikus gyülekezeti tagok hitének elmélyülését, a már meglévő, vagy frissen szolgálatba álló gyülekezeti vezetők megalapozottságát, a Cigánymisszió látásával való mélyebb megismerkedését.

„… hiszem és hirdetem, hogy Isten ígérete szerint hamarosan 325000 cigány ember fog megtérni és gyülekezetbe épülni. Szolgálatunk minden területén erre készülünk. Elizeus próféta történetéből az özvegyasszony olajának megszaporítása kapcsán hiszem, hogy a csodához edényekre van szükség. Sok edényre, melyek képesek megtartani az olajat. Ezért minden, amit teszünk, ezt a célt szolgálja.” (Durkó Albert) 

Misszióvezető:

Durkó Albert

 

Országos presbitérium:

  • Berki András
  • Fábián Tamás
  • Rézműves Mihály
  • Surman László
  • Szentesi Zoltán
2020