Gyermektábor Tiszaburán

2024. szeptember 26.

 
 

Óvodás és általános iskolás gyermekek részére szervezett napközis tábort a Magyar Pünkösdi Egyház Tiszaburai Misszióállomása július 15 és 19. között. A tábor helyszíne a gyülekezet épülete és udvara volt, ahová minden nap 20-22 fő érkezett a településről.

Az étkezést, a kézműves foglalkozáshoz szükséges alapanyagokat és a sporteszközöket a Magyar Pünkösdi Egyház gyermekmissziók részére kiírt pályázatának támogatásával tudták biztosítani. A tábor lebonyolításában a gyülekezet tagjai segítettek.

Minden nap imádsággal indult, majd a reggeli után foglalkozások következtek. Noé bárkájának történetét, Jézus bevonulását Jeruzsálembe és kereszthalálát festéssel, színezéssel, képekkel, játékkal, érdekes foglalkozásokkal és film segítségével dolgozták fel és hozták közel a gyerekekhez.

Nem maradt el a fagyizás sem, közben pedig szórólapokon hívták a járókelőket a július 21-i gyülekezeti alkalomra, mely a „Hogyan kell meggazdagodni Istennel” címet kapta. A tábor 19-én nagy sikerrel zárult, de mindenkit visszavártak a vasárnapi istentiszteletre is, melyen kb. 150 fő vett részt. A jelenlévők hallhattak arról, hogy a lelki gazdagságot hogyan lehet elnyerni, és hogy senki se adja fel a nehézségek között sem, mert Istennél mindenre ott van a megoldás.

2020