2023 mpe logo

MAGYAR PÜNKÖSDI EGYHÁZ

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít."
(Filippi 4:13)

Misszió » Erdély »

Az erdélyi misszió a Székelyföldön levő Hargita, Brassó és Kovászna megyék határában levő településeken aktív tevékenységet folytató missziós romapasztorációs munkát támogatja.

Az székelyföldi misszióvezető munkássága hosszú évek óta segíti az erdélyi települések hátrányos helyzetű lakóinak a testi-lelki-szellemi integrációját. Eddig több tonna ruha és élelmiszer adománnyal segítettük a székelyföldi missziót.
Az adományozáson túl, külhoni missziót támogató pályázatok segítségével szemináriumokat, nyári jelenlét táborokat, közösségi programokat szervezünk több településen. Ezek a romániai települések halmozottan hátrányos helyzetűek a magyar anyanyelvű, főleg roma kisebbség fokozott kirekesztése miatt.

Az aktív helyi gyülekezetek missziós tevékenységét szervezetünk az evangélium hirdetésével, evangéliumi kiadványokkal és adományokkal támogatja a rendszeres erdélyi missziós körutak során és adományposta akcióink segítségével.

Eddig több tonna ruha és élelmiszer adománnyal segítettük a székelyföldi Az erdélyi misszió tevékenységét nagyban fellendíti az olyan rendkívül értékes projektek megvalósítása, amikor az MPSZSZ és magyarországi gyülekezetek támogatásával vezetékes víz kerül bevezetésre egy vagy több lakóházba.

2020