A MAGYAR PÜNKÖSDI EGYHÁZ ELNÖKSÉGÉNEK AJÁNLÁSA

2020. szeptember 3.

 
 

Kedves Testvéreink!

„Európában most már a járvány második hulláma érzékelhető, ami már Magyarország ajtaján is kopogtat. A járványveszély nem szűnt meg, sok országban és hazánkban is továbbra is nő a fertőzések száma, így a járványügyi készültség fenntartására, a beutazási korlátozásokra és az alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van. Továbbra is fontos, hogy figyeljünk egymásra, a kézmosásra, és ha valaki a koronavírus-fertőzés tüneteit észleli magán, akkor hívja háziorvosát.”- áll a koronavirus.gov.hu hivatalos kormányzati portálon.
A jelenlegi helyzetre vonatkozóan az elnökség az alábbi ajánlásokat teszi a gyülekezetek számára:

• Az istentiszteletre érkezéstől a távozásig – beleértve az előtereket és az imaház közvetlen környezetét – az 1,5 méter távolságot kérjük egymás között megtartani. Az egy háztartásban élőkre ez a korlátozás nem vonatkozik.

• A közvetlen érintkezést az üdvözléskor és az istentisztelet alatt továbbra is lehetőleg mellőzzék az istentiszteleten résztvevők.

• A gyülekezet vezetősége gondoskodjon a megfelelő szellőzésről, a bejáratnál elhelyezett fertőtlenítőről, illetve a mosdók és a kilincsek alkalom alatti rendszeres fertőtlenítéséről.

• Úrvacsorai közösségben csak akkor részesüljön a gyülekezet, ha kispoharas úrvacsorai készletet használnak. Az egy kehelyből való úrvacsorázás még nem megengedhető.

• A gyülekezetek vezetői folyamatosan tájékozódjanak a koronavirus.gov.hu oldalon és amennyiben gyülekezetük területén járványügyi gócpont alakul ki, hozzanak döntést az istentiszteletek megtartásának alternatív módjáról, vagy azoknak csak interneten való közvetítéséről.

• Amíg Magyarország Kormánya nem hoz az egész országra vonatkozó szigorításokat, hanem területenként reagál a járvány terjedésére, addig egyházunk elnöksége is a gyülekezetek vezetőségének döntési jog- és felelősség körébe tartozó kérdésnek tekinti a helyi istentiszteletek megtartására vonatkozó helyi szabályok megfogalmazását – a fenti ajánlások figyelembe vételével – és érvényesítését.

2020