AZ ELNÖKSÉG HATÁROZATA

2020. szeptember 9.

 
 

Kedves Testvéreink!

Az egyházvezetés folyamatosan figyelemmel kíséri a vírushelyzet alakulását annak érdekében, hogy közösségünkön belül lehetőleg megelőzzünk olyan helyzeteket, amelyek sajnos nem csak világszerte, hanem határainkon belül is egyre többször különös megpróbáltatásokba sodorják hittestvéreinket.

Jelenleg az adatok azt mutatják, hogy a vírus terjedése gyorsul, és különösen nagyvárosi környezetben, illetve nagyobb létszámú közösségekben egyre nagyobb a kockázata a fertőzésnek. Minden körülményt, szempontot mérlegelve kérjük gyülekezeteinket, hogy az istentiszteleteken résztvevők – a különböző háztartásban élők közötti másfél méteres távolság tartása mellett – viseljenek szájmaszkot. Tudatában vagyunk annak, hogy ez jelentősen rontja a közösségi élményt, de az egymás iránti felelősség miatt kérjük, hogy tartsák be ezt az óvintézkedést.

Elsősorban az istentiszteleteken megjelenők nagyobb létszáma, de még inkább a térségi testvérgyülekezetek közötti csoportos mozgások miatt – hasonlóan kockázatosnak ítéljük a hálaadó napok hagyományos módon történő megtartását. Kérjük, hogy a gyülekezetek ne hívjanak más gyülekezeteket ezekre az alkalmakra, ehelyett használják ki őket a saját, személyes hálaadásuk, bizonyságtételeik kifejezésére, megosztására.

2020