BEMERÍTÉS HAJDÚHADHÁZON

2023. június 14.

 
 

2023. június 11-én vasárnap újra bemerítkezési istentisztelet volt a Hajdúhadházi Pünkösdi Gyülekezetben.

A kilenc bemerítkező bizonyságot tett hitéről és azon szándékáról, hogy Krisztus követője szeretne lenni egy életen át.

Az imaház teljesen megtelt az ünnepi istentiszteletre, melyen igehirdetéssel Baráti Róbert, az MPE Ózdi Gyülekezetének pásztora és a kerület vezetője szolgált. Alapigéje a 2 Királyok 5,9-19 volt, melyben Naámán történetéről olvashatunk.

Naámán – Arám királyának nagyrabecsült és elismert hadseregparancsnoka – leprától szenvedett. Egy izraeli szolgálólány javaslatára elment Izraelbe, ahol Elizeus próféta megmondta neki, hogyan tisztulhat meg a betegségéből, azonban a javaslat számára, miszerint hétszer kell megfürdenie a Jordán folyóban, nem volt elfogadható. Amikor azonban szolgái unszolására mégis megcselekedte a próféta utasítását, megtisztult.

Baráti Róbert igehirdetésében kihangsúlyozta, hogy az új élethez el kell engedni a régit. Naámánnak is le kellett vetnie a hadvezéri öltözetét, le kell vetnie szimbolikusan a régi életét, hogy megtalálja az újat. Ugyanez történik akkor is, amikor az ember újjászületik, bemerítkezik. Aki nem tud erőtlenné, gyermeki szívűvé válni az Úr kezében, az nem tud meggyógyulni, aki viszont magát megalázza, azt az Úr felemeli. Kiemelte, hogy a történet arra is tanít, hogy hallgatni kell a prófétai szóra még akkor is, ha az nélkülözi a racionalitást. Isten pedig ígérete és akarata szerint cselekeszik a maga idejében. Naámán hitlépésére hivatkozva elmondta, hogy a hit kis lépése sokszor beláthatatlanul nagy változásokat hoz.

A bemerítés szolgálatát Bordi Dénes, a gyülekezet lelkipásztora és Pincés János presbiter végezték.

2020