BÖLCSŐDEI ALAPKŐLETÉTEL ABONYBAN

2022. április 19.

 
 

Bölcsőde alapkövét helyezték el szerdán az abonyi Kisfaludy utcában. A tervezett létesítmény korai fejlesztőközpontként is működik majd.

A leendő bölcsődeépület helyszínén rendezett programon elsőként Karsa Andrea, a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat főigazgatója méltatta a fejlesztést. Elmondta, örömteli pillanat ez számukra, hiszen az építkezéssel az első zöldmezős beruházásuk kezdődik el.

„A Magyar Pünkösdi Egyház fenntartásában működünk, elsősorban a nevelőszülői hálózat működtetésével foglalkozunk. A gyermekvédelmi szakellátásban mindig is az volt a célunk, hogy új gondolatokat és szolgáltatásokat vezessünk be, ezekkel segítve a mindennapokban a családokat, a gyermekeket. A hozzánk kerülők fele csecsemő korú, ezért nagy az igény arra, hogy napközbeni ellátásban és korai fejlesztésben részesítsük őket” – vázolta feladataikat a főigazgató.

Karsa Andrea emlékeztetett, nem csupán a gyermekvédelemben nevelkedő apróságok előtt nyitnák meg az intézményt, céljuk az integrált elhelyezés biztosítása.

Az ünnepélyes alapkőletétel vendége volt Kovácsné Bárány Ildikó is. A bölcsődei miniszteri biztos beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a bölcsőde ne csupán egy épület, egy intézmény legyen, hanem egy gyermekparadicsom, ahol örömmel és biztonságban nevelkedhetnek a kicsik a legkiválóbb szakemberek közreműködésével.

Ezt követően, a Magyar Pünkösdi Egyház képviseletében D. Nagy Tamás lelkipásztor köszöntötte a hallgatóságot.

– Örömmel tölt el, hogy a bölcsőde azok előtt is nyitva áll majd, akik hátrányos helyzetből indulnak. Őket ugyanis ezáltal a kezdetektől tudjuk segíteni – fogalmazott.

Forrás: https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2022/03/letettek-az-uj-abonyi-bolcsode-alapkovet

2020