ELNÖKSÉGI TALÁLKOZÓK

2019. szeptember 26.

Egyházunk elnöksége munkatalálkozókat tartott a Magyarországi Apostoli Egyház és a Magyarországi Baptista Egyház vezetőivel.

Immár hagyományosan, rendszeresen találkozik egyházunk elnöksége és az Apostoli Egyház (régi nevén Őskeresztyén Apostoli Egyház) elnöksége, hogy átbeszéljék az aktuális közösségi eseményeket és a közös missziós lehetőségeket. Legutóbb szeptember 5.-én, a Gizella úti székházban tanácskozott a két vezetőség. Nem csak a közös történelmi gyökerek kötik össze a két felekezetet, hanem a kölcsönös testvéri szeretet és az együtt végzendő misszió igénye is. Az ország különböző településén a két egyház gyülekezetei is őszinte testvéri kapcsolatokat ápolnak egymással.

Szeptember 18.-án a Magyarországi Baptista Egyház vezető szolgálattevői voltak a vendégeink. A két egyház az oktatási és szociális területen kiemelkedően magas szolgálatot végez hazánkban. A több évtizedes jó testvéri kapcsolatokon túl időszerűvé teszi az ilyen munkatalálkozókat az is, hogy szolgálatában hasonló kihívásokkal és lehetőségekkel szembesül a két bevett egyházi státusszal rendelkező felekezet. Így ezek a tapasztalatcserék kölcsönösen hasznosak mindkét fél számára. A mostani találkozón a vezetőségek megosztották egymással gondolataikat a lelkipásztori életútmodellről, különös tekintettel a nyugdíjbavonulás utáni időszakra. Beszéltek egyházi strukturális kérdésekről, a kormánymegállapodások jelenlegi állásáról, valamint az egyházi intézmények „egyháziasításának” kérdéseiről is.

2020