FÉRFIAK! AZ ÚRÉRT ÉS EGYHÁZUNKÉRT!

2020. december 23.

 
 

Ezen felhívással szólította a Magyar Pünkösdi Egyház Férfi Missziója szolgálatba a gyülekezetek férfi tagjait és vezetőit az idei karácsonyi időszak előtt.

Filó László, a Férfi Misszió vezetője az 1 Krónikák 22 – Légy Bátor, Légy Erős, Ne Félj És Ne Rettegj! – igével bátorította a gyülekezetvezetőket, hogy közösségükön belül szólítsák meg a férfi testvéreket.

„Vészterhes időket élünk amikor úgy gondolom, hogy a cselekedeteiről ismerszik meg a keresztény ember. A vírus sajnos egyre intenzívebben terjed és válogatás nélkül szedi áldozatait, de itt az idő, hogy mi férfiak eleget tegyünk az Istentől kapott elhívásunknak, hogy fizikai segítséget nyújtsunk az elesetteknek, és harcba szálljunk a szellemi támadásokkal szemben is!” – fogalmazott a misszió vezetője.

Szellemi segítségre hívta őket, azaz imára a gyógyulásokért, valamint fizikai segítségre, azaz arra, hogy észrevegyék a körülöttük élők szükségeit (pl. tüzelő, élelem, bevásárlás hóeltakarítás, beteglátogatás stb.) és tegyenek is azok betöltése érdekében.

„Úgy tündököljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó tetteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei atyátokat” Mt 5,16

A Férfi Misszió az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred Tartalékos katonáihoz is eljutott, ahová száraz élelmiszer csomagokat és tisztálkodó szereket vittek a Segítség Köve Alapítvány támogatásával.

A csomagokat az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred objektumában, december 17-én, csütörtökön adták át. Filó László, a Férfi Misszió vezetője, aki egyben zászlós, a 31. területvédelmi zászlóalj kiképző századának vezénylőzászlósa az átadáson elmondta: úgy gondolták, karácsony közeledtével, a járvány sújtotta helyzetben, a lelki táplálékon túl, konkrét formában is kötelességük segíteni mindenkinek. Hozzátette: az egyház nagyra értékeli a katonák mindenkori helytállását.

Sipos Antal ezredes, a területvédelmi ezred parancsnoka köszönetet mondott az egyház képviselőinek a támogatásért, és azért, hogy ilyen formában is gondoltak az önkéntes tartalékosokra.

Emellett a felhívásra országszerte megmozdultak a férfiak, így Inárcson, Kecskeméten és Békéscsabán a helyi férfi szolgálat ugyanilyen csomagokkal segítette a szükségben élő családokat. A Férfi Misszió az MPE Új Élet és az MPE Ózdi Gyülekezete számára is adományozott tisztálkodó szereket. Az utóbbi helyszínen ezek a helyi hajléktalanszállóra kerültek.

A Férfi Misszió ezenkívül, a mentősök munkáját is nagyra tartva, az Országos Mentőszolgálat Várpalotai Mentőállomására is szállított tisztálkodószereket.

Forrás: https://honvedelem.hu

2020