HATALMAS TÖMEG ÉNEKELT EGYÜTT 2022. JÚLIUS 23-ÁN A PUSKÁS ARÉNÁBAN

2022. augusztus 8.

 
 

2022. július 23-án került megrendezésre az Ez az a nap! keresztény könnyűzenei találkozója a Puskás Arénában, amelyen több mint 30 nemzetből mintegy 40 ezer ember vett részt. A rendezvényre az egész Kárpát-medencéből és szélesebb régiónkból is érkeztek vendégek, közülük sokan a szervezők által biztosított ingyenes különvonatokkal és buszokkal.

Két éves halasztás és hosszas készülődés után valósult meg a 20 éves jubileumi Ez az a nap! rendezvénye.

A rekkenő hőség ellenére már a program elején sokan megérkeztek, sőt a dicséret már felcsendült a Budapestre vezető út során is a szervezők által biztosított különvonatokon és buszokon. Estére teljesen megteltek a lelátók és egy rövid felüdítő eső után mindenki felszabadultan énekelt Istenhez, hallgatta a megosztott bátorító gondolatokat és imádkozott közösen.

A találkozón az összes felekezet egy szívvel képviselte magát a Katolikus Egyháztól a Hit Gyülekezetéig, az evangélikusokon és reformátusokon keresztül a baptista és pünkösdi hívőkig, valamint a számos kisebb gyülekezetek tagjaiig. Ez a felekezetköziség kiemelt fontosságú volt az Ez az a nap! számára, ezért idén is úgy állították össze a programot, hogy a színpadra lépők egységesen minden egyház tagjai közül kerüljenek ki.

A program gerincét ismert hazai és külföldi keresztény zenei produkciók adták, amelyek között rövid üzenetek hangzottak el. Jelen volt számos olyan előadó, aki végigkísérte a mozgalom elmúlt két évtizedét. Ilyen volt a brit Noel Richards, aki 1997-ben a Wembley-ben már létrehozott egy hasonló stadionos dicsőítő alkalmat. Martin Smith a 23 várost körbejárt Roadshow után ismét ellátogatott Magyarországra, és különös öröm, hogy vele jött Stu G is, az egykori Delirious? együttes gitárosa. Hallhattunk pörgős gospel dallamokat a London Community Gospel Choirtól és Noel Robinsontól, mély Istent imádó éneket a veterán Graham Kendricktől, valamint vidám dalokat Tim Hughes-tól és a Gas Street Music-tól. Az est fénypontjai közé tartoztak a háromszoros Grammy-díjas Michael W. Smith fellépése, valamint a kaliforniai Bethel Music gyönyörű dicsőítő dalai. A napot az ausztrál Planetshakers zárta.

A magyar dicséretekben a Magyar Pünkösdi Egyáz Pünkösdi Zenei Missziója, a Hidden Kingdom, a Hermons, a Dics-Suli Band, a felvidéki Crux, Oláh Gergő, a Keresztkérdés, Gável András és Gellért Mező Misivel kiegészülve, a Golgota Helénával, Hellinger Andrissal és Dobner Illéssel, Caramel, az Új Forrás, Csiszér Laci, Prazsák Laci, Hanna és Pintér Béla vezették a jelen levőket. A kárpátaljai Amaro Del nem tudott Magyarországra utazni, ezért ők videóüzenetben köszöntek be. Elhangzott a Himnusz Kovács István operaénekes vezetésével, amit az egyházvezetők imádsága követett, mely során Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke is imádkozott, az egész estét pedig a Mi Atyánk közös elmondása zárta le.

A szervezők a szomszédos országok hívő társadalmával is szoros kapcsolatot ápolnak, ezért fontosnak tartották, hogy a színpadon is képviseltetve legyenek. Így lépett színpadra a moldovai Not An Idol zenekar Romániából, Szlovákiából Marian Lipovsky (Timothy) és Julius Slovak (Godzone), Lengyelországból Mate.O., Horvátországból Andrej Grozdanov gitárművész és az Emanuel, Szerbiából Darijo Šehić, Szlovéniából pedig Tadej Vindiš. A németajkúakat az Outbreakband vezetője, Juri Friesen képviselte.

Az egyes fellépők között bizonyságok és lelki üzenetek hangzottak el a színpadról Baranyi József, D. Szabó Dániel, Görgey Zsuzsa, Győri Virág, Kiss József, László Viktor, Nemes Dávid, Rácz Lajos, Szeverényi János és Varga László elmondásában. Az evangéliumot Mike Sámuel lelkipásztor hirdette.

Forrás: https://ezazanap.hu/

Képek forrása: https://www.facebook.com/ezazanap.hu

2020