HIVATALOS EGYÜTTMŰKÖDÉS A TOKAJ-HEGYALJA EGYETEMMEL

2023. február 21.

 
 

Dr. Horváth Ágnes rektor és Durkó Albert misszióvezető írta alá a Tokaj-Hegyalja Egyetem és az MPE Országos Cigánymissziója közötti együttműködési megállapodást 2023. február 17-én, Sárospatakon.

Az együttműködést a felek kutatások terén, gyermekek és fiatalok oktatási esélyeinek növelése, valamint felzárkózási, esélyegyenlőségi fejlesztések szakmai és módszertani segítésének területén kívánják megvalósítani, de a tervek között szerepel a hazai és nemzetközi pályázatokon való közös részvétel is. A megállapodás értelmében az MPE OCM terepgyakorlatok, szakmai gyakorlatok feltételeit is biztosítja az egyetem hallgatóinak. A misszió vállalásai között szerepel hátrányos helyzetű cigány fiatalok toborzása és beiskolázása a Tokaj-Hegyalja Egyetem képzéseire.

Tavaly a sárospataki intézmény tanulói is részt vettek a mezőberényi Delhi településrészen végezett kutatásban, amely a misszió, és a Cigány Módszertani Kutatóközpont közreműködésével zajlott, itt körvonalazódott a szorosabb együttműködés lehetősége.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió az elmúlt évben már a Miskolci Egyetemmel is kötött együttműködési megállapodást.

Forrás: MPE Országos Cigánymisszió
Képek forrása: Tokaj-Hegyalja Egyetem

2020