IV. KOHÓ konferencia Ózdon

2024. január 24.

 
 

Az Ózdi Pünkösdi Gyülekezetben már hagyománnyá vált, hogy február harmadik szombatján megrendezésre kerül a KOHÓ!

A név egy mozaikszó: Konferencia Hitről Ózdon. A negyedik alkalommal megrendezett eseményen ismét tematikus igehirdetések által épülhetünk, erősödhetünk, inspirálódhatunk az Úr Jézus szeretetében és kegyelmében.

Az itt kapott áldásokat és tüzet pedig mindenki hazaviszi a személyes és gyülekezeti életében kamatoztathatja azt. Valamint kiváló lehetőség arra is, hogy a rohanó hétköznapokból kikapcsolva megálljunk, s a testvéri kapcsolatokat ápoljuk, építsük.

Az idei témánk jelmondata: A MISSZIÓ NEM PASSZIÓ!

A “passzió” egy több jelentéssel és számos jelentésárnyalattal rendelkező, talán már kissé régiesnek tűnő szó. Jelenthet kedvenc időtöltést, kedvtelést, szenvedéllyel űzött hobbit is. De ugyanakkor a szenvedés egy kifejezője is. Kedvtelés, szenvedély, szenvedés. Más és más jelentések más és más tartalmat adnak neki.

Hasonlóképpen vagyunk a Nagy Küldetéssel (Máté 28: 18-20) is. A mai kor kihívások elé állít, hiszen a missziót mi is számos jelentéstartalommal és motivációval tudjuk “feltölteni”, s ez nem mindig a kívánt eredményt hozza. Küldetésünk betöltése egy nagy kihívás, s magában rejti a céltévesztés veszélyét is.

Jogosan feltehetjük a kérdést: Kedvtelés, szenvedély, szenvedés? Mi is a mi küldetésünk? S mi nem az? Mire hív minket Jézus Krisztus a fent említett igén keresztül?

A téma körbejárásában közösségünk jól ismert, kipróbált lelkipásztorai fognak segíteni:

  • Lettner Gábor – MPE Pécs
  • Szerdi Szilárd – MPE Kecskemét
  • D. Nagy József – MPE Külmissziós Iroda
  • Rémán Dániel – MPE Kecel

A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak az eseményre.

A Facebookon az esemény itt elérhető: https://fb.me/e/5bBJFORas

További információ kérhető: Baráti Róbert lelkipásztortól
Telefonszáma: 06706350446

2020