Kortárs fotókiállítás a Ruhagyár Lakóparkban

2024. május 13.

 
 

Idén tavasszal a Ruhagyár Lakóparkban kortárs fotókiállítás került megrendezésre, mely a Magyar Pünkösdi Egyház Szeretetotthona és a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium fotó szakos diákjai által közösen megvalósított projektjének eredménye.

A Szeretetotthonnak nem ez az első együttműködése a gimnáziummal, hiszen az ott tanuló diákok festettek akrilképeket az Életút Apartmanház C szárnyának folyosójára.

A jelenlegi projektben a gimnazisták tavaly év végén látogattak el az otthonba és az apartmanházba. A nap során lakószobákban, közösségi terekben készítettek portéfotókat az idősekről, de születtek pillanatképek, életképek is. A diákoknak élménygazdag fotózásban volt részük, ahol megnézték a modern, jó minőségű intézményt, és gyakorlatot is szereztek a tanulmányaikhoz, hiszen “megrendelőkkel” találkoztak, miközben kapcsolatot épített egymással a két generáció.

“Örülj az életnek, míg tart” – idézte Óvári Róbert, a Magyar Pünkösdi Egyház alelnöke a Prédikátor könyve 9. részének fejezetcímét beszédében, utalva arra, hogy az otthon lakói nagy élettapasztalattal rendelkező emberek. A fiatal művészeknek pedig azt kívánta, hogy merjenek nagyot álmodni.

A kiállítás során 32 portréfotó került kihelyezésre a Ruhagyár Lakópark foglalkoztató termének előterében, melyek itt állandó helyet kapnak.

A kiállítás egyik eseménye volt egy emlékplakett kihelyezése is a diákokkal közösen festett folyosóra, melyen megemlékeztek azokról, akik a munkát végezték.

Forrás: https://kaposvarmost.hu/galeria/kozelet/2024/03/25/a-zichy-tanuloinak-fotoibol-nyilt-kiallitas-a-ruhagyar-lakoparkban.html

2020