„KRISZTUS HARCOSAI” TÁBOR – IDÉN IS

2019. október 10.

Az idei esztendőben szeptember utolsó hétvégéjén, már második alkalommal került megrendezésre az MPE “Krisztus Harcosai” tábor.

Hasonlóan a tavalyi táborhoz, idén is korlátozott létszámmal -16 fővel- indultunk neki a férfias próbatételekben, feladatokban, és fekvőtámaszokban bővelkedő napoknak. A program megálmodója, Filó László – segítőivel együtt – gondoskodott arról, hogy a katonai fegyelem és katonai tudományok mellett szellemileg is edzettebbé váljon a csapat.

Változatosan teltek a napok: fizikai felmérők, tereptani ismeretek, menetgyakorlatok mellett vezetéselméleti előadások és élménybeszámolók, igei áhítatok, közös dicsőítés, imádkozás tette teljesebbé a tábort. Jó volt látni, ahogy a különböző korosztályú és hátterű férfiak együtt – s néha egymás ellen is – küzdve csapattá formálódnak. S közben mindannyian lehetőséget kaphattunk arra, hogy a különböző típusú kihívások alatt a férfi mivoltunk megerősödjön, elmélyüljön. Hiszen a férfiak számára nagyon fontos, hogy legyenek olyan közösségek, melyek segítenek, hogy jobban meg tudják élni Istentől kapott identitásukat, szerepüket. Az idei tábor engem megerősített abban, hogy ez egy nagyon jó része lehet egy olyan férfimissziónak, melynek áldásaival az egész MPE gazdagodhat. Már várom a következőt!

Baráti Róbert
lelkipásztor

A tábor gondolata néhány évvel ezelőtt fogalmazódott meg Filó Lászlóban, aki az MPE Várpalotai Gyülekezetének tagja, emellett hivatásában szerződéses katonaként szolgálja hazáját. Elkezdte megfigyelni, mik a hiányok, és hogyan lehetne ezeket betölteni. Azt vette észre, hogy a különféle összejövetelek, konferenciák, szemináriumok, koncertek közepette az egyházban nincs egy olyan férfiaknak szervezett rendezvény, ahol átélhetik azt, hogy Isten miért is teremtette őket férfinak, ahol férfiként kell küzdeni, viselkedni.

A tábor egy alternatív lehetőséget biztosít a fizikai állóképesség növelésére, a jelentkezők fizikai korlátainak kiszélesítésével. Kimozdítja a gyülekezeti vezetőket, szolgálókat a megszokott otthonos, kényelmes környezetükből, úgy, hogy ezt egy talán ismerős környezetben, de nem a megszokott formában teszik. A két nap alatt minden program és feladat specifikusan kerül végrehajtásra, esetenként keményebb fizikai megterhelést is jelentve a résztvevők számára. A vezetők mentális leterheltsége nagy, ezért itt inkább a fizikai kondíció javításán van a fő hangsúly, de természetesen a mentális képességekre is kellő figyelmet fordítanak. A két nap alatt lehetőség van a lelki élet gyakorlására, a rászoruló emberek támogatására, evangelizálásra is egyaránt.

Néhány vélemény az idei táborról

“Szerintem ez egy út kezdete, amit folytatni kell. A csapat motiváltsága 100%-ban a kiképzők munkájának volt az eredménye. A célnak megfelelt, nem wellness hétvégére jöttünk. A tábor célja, hogy a keresztény férfi férfias, Krisztusban erős, a társadalom számára követendő példa legyen.”

“Minden alkalommal, mikor együtt imádkoztunk, dicsőítettünk, vagy vettünk részt Istentiszteleten, és úrvacsorán, az ember mindig feltöltődött, és motivált lett, hogy ha ugyan nem közvetlen, de a saját épülésünkkel, fejlődésünkkel, ezt végül is Istenért tettük.”

“Gyakorlatilag ezt minden férfinek végig kéne csinálni (főleg akik már nem voltak katonák), de mivel a tábor nem csak „katonásdi” volt, hanem komoly lelki, szellemi értéket és célt képviselt, így minden keresztyén férfinak épülésére lenne!”

Lesz folytatás!

Ahogy Lacival beszélgettem a táborról, éreztem a teljes szívét ebben a munkában. Az az odaszánás, elkötelezettség, ami jellemezte, nekem arról beszélt, hogy komolyan veszi az Isten felszólítását, és a látást, amit erre a feladatra kapott.

Tűkön ülve vártam, mikor tehetem fel a kérdést neki: Lesz-e folytatás? A válasza egy határozott „igen” volt. Az igény, szükség, és az érdeklődés is nagy. Egyházunk erkölcsi és anyagi támogatása mellett több gyülekezet és magánszemély is a kezdeményezés mögé állt, így van lehetőség a folytatásra. Fontos, hogy ez a hiánypótló munka továbbra is működjön. Laci erre való tekintettel intézkedik annak érdekében, hogy jövőre újra megvalósulhasson a tábor. Lelkiismeretesen igyekszik fejlődni, és olyanná tenni ezt a közeget, amiben a férfiak valódi fejlődésen, felismeréseken, változásokon mehetnek végig.

Kedves Olvasó!
Ha a tábor felkeltette érdeklődésed, és esetleg kérdésed lenne, elküldheted az alábbi e-mail címre: kikepzotabor01@gmail.com
Ha támogatni szeretnéd a tábort, adományod az MPE számlaszámára utalhatod: 10409015-49565257-53501009. Közlemény: Kiképző Tábor

2020