LELKIPÁSZTORI SZEMINÁRIUM ÉRDEN

2021. október 29.

 
 

Az MPE Késői Eső Gyülekezetében lelkipásztori szeminárium került megrendezésre a Magyar Pünkösdi Egyház lelkipásztorai részére.

A szeminárium témája “Zuckerberg az egyház megmentője? Avagy milyen lesz a jövő egyháza?” volt, mely során a lelkipásztorok rövid előadásokat hallgathattak meg az alábbi témákban, Pataky Albert bevezetője és imádsága után: Online közösség, Identitás, Béka a fazékban/beszüremkedések, Az evangélium hirdetés módjai, Antikrisztusi világ, Fogyasztó/szolgáló kereszténység, Mai szentek – normalitás, Istenjelenlét Intézményesült egyház/mozgalom, Intézmények/misszió, Klíma és egyéb félelmek, „…az Úrért és Gedeonért…”, Misszióágak/gyülekezet.

Idén az Elnökségi tagokon, kerületvezetőkön, misszióvezetőkön és lelkipásztorokon kívül az egyházon kívülről érkező előadókat is meghallgathattak a résztvevők. Jelen volt Nagy Károly katolikus lelkész, Durkó István baptista misszióigazgató és Szeverényi János evangélikus országos evangelizációs és missziói lelkész is, akik saját közösségeikben megélt tapasztalataikat osztották meg lelkipásztorainkkal.

A kétnapos szemináriumról a rövid összefoglaló videót IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

2020