Megújulási Imatalálkozót tartott az Országos Imacsoport Hálózat

2024. március 20.

 
 

Az év első Országos Imacsoport Hálózat által szervezett Megújulási Imatalálkozójára 2024. február 24-én Budapesten, az MPE Gizella úti székházában került sor.

Az alkalomra az OIH csoportjain túl hivatalosak voltak a Közép-Magyarországi Egyházkerület gyülekezetei is. 12 gyülekezetből 42 fő volt jelen. A dicséret után a jelenlevők az országos imatémák alapján imádkoztak a „bizalom kapujának megnyílásáért”. Ez három területet érintett: a családot, a gyülekezetet/egyházat, és a társadalmat.

Az igei üzenetet Kocsis József egyházkerületi vezető adta át az Ezékiel 47:1-12 alapján, ami egyben az OIH éves igéje is. Az igehirdetés nyomán szemléletesen elénk került az a kép, ahogy a bokáig érő víztől eljutunk addig a pontig, amikor már úszni kell, amikor már „csak” a fej látszik ki. A fej Jézus Krisztus, a folyó a Szent Szellem folyója. Ez a folyam gyümölcsöző életre és szolgálatra akar vezetni bennünket. Bízzunk benne! Engedjük át magunkat Neki!

Az üzenet után egyenkénti imádságok következtek, majd úrvacsorai közösséget gyakoroltak a jelenlévők. Ebben együtt szolgált a testvérekkel Földesi Tamás elnök és Pintér Imre volt alelnök is. Minden gyülekezetért külön ima hangzott el egy-egy testvér vezetésével, aki képviselte a saját közösségét. Végül lehetőség volt személyes kérésekért is imádkozni.

2020