MEGVÁLTÓJÁHOZ KÖLTÖZÖTT JIM SABELLA

2022. november 8.

 
 

2022. október 20-án Jim Sabella, az Assemblies of God hűséges szolgálója Megváltójához költözött.

Paul Gracza, az Assemblies of God USA magyarországi misszionáriusa, a Pünkösdi Teológiai Főiskola rektora, az alábbi szavakkal emlékezik szolgatársára:

„A Magyar Pünkösdi Egyház egy megbecsült és kedves barátját veszítette el. Jim Sabella teljes szívvel szerette és szolgálta az Urat, a családját és a Közép- és Délkelet-Európai misszionáriusokat és embereket. 1958. augusztus 9-én született, és 2022. október 20-án költözött az Úr Jézushoz, két éven át tartó rákkal való küzdelem után.

Jim és Sherry 40 éven át szerette egymást és gondoskodott egymásról. Házasságukból két fiú született: Philip James és Jonathan Richard. Mindketten Jim életének büszkeségei és örömei voltak.

Jim az Assemblies of God USA felkent szolgálója volt. 1994-ben, Jim és Sherry közösen kapott misszionáriusi feladatot az Assemblies of God World Missions (AGWM) szervezettől Csehországban. Gyülekezetplántálási és bibliaiskolai feladatokba kapcsolódtak be, alapításukkal indultak pásztori továbbképzések, és ők vezették a nemzeti Global University programot. Jim azt mondta Csehországról: »A szívem mindig ott marad«.

2004-ben Jim és Sherry lettek az Assemblies of God World Missions Közép-Európai térségének vezetői. 2012-ben a Közép- és Dél-Keleti térség, 2017-ben pedig a Dél-Keleti térség vezetésére választották őket. Jim volt az Assemblies of God leghosszabban szolgáló területi vezetője. A missziós munkának köszönhetően Jim rendszeresen járt Magyarországra, és közeli kapcsolatot ápolt a Magyar Pünkösdi Egyház vezetőivel és az Assemblies of God USA Magyarországon szolgáló családjával.

Jim kedvenc feladata a misszióban az volt, amikor roma gyülekezeteket látogatott szerte Európában, ahol hirdethette a Jézusban való életről és reményről szóló üzenetet. Örvendezett, ahogy roma területeken végigsöpört az ébredés, melyről így nyilatkozott: »Soha nem láttam még ehhez foghatót. Senkit sem lehet megnevezni, aki ezt elindította volna. Krisztus, a Király, maga ment el a fő- és mellékutakra, és meghívott mindenkit, aki csak hajlandó volt leülni az ő asztalához. És a romák tömegesen jöttek.«

Akárhányszor Jim elbúcsúzott valakitől, mindig így biztatta: »Tartsd meg a hitet!«, amit a 2Timóteus 4,7-re alapozott: »Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam…«”

2020