Megváltójához költözött Szalontai István, a Kókai Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztora

2024. július 10.

 
 

Megrendülten, de a feltámadásba vetett hittel tudatjuk, hogy Szalontai István, a Magyar Pünkösdi Egyház Kókai Gyülekezetének lelkipásztora 2024. július 8-án Megváltójához költözött.

Szalontai István Erdélyben 1961-ben született, Alsótökön, később Kolozsvárra költözött, és a Kolozsvári Magyar Pünkösdi Gyülekezetben talált lelki otthonra, ahol a szolgálatba is bekapcsolódott.

1990-ben munka céljából jött Magyarországra, először még a felesége, Klári, és két gyermekük nélkül. Egyik barátja hívta el a Kókai Pünkösdi Gyülekezetbe, ahol akkoriban kb. tíz idős testvér alkotta a tagságot. Elmondásuk szerint több éven keresztül imádkoztak azért, hogy egy fiatal házaspár Kókára költözzön és vezesse a gyülekezetet. Az ima meghallgattatásra talált, ugyanis 1991 februárjában István, akkor már családjával együtt, beköltözött a gyülekezet szolgálati lakásába, 1993-ban pedig megválasztották ideiglenes helyi megbízottnak. Tizenhárom éven keresztül töltötte be ezt a pozíciót, majd 2006-ban Fábián Attila elnök pásztorrá avatta.

Feleségét, Klárit, rövid betegség után 2016-ban szólította magához az Úr. 33 évig éltek boldog házasságban. István hosszú betegség után költözött szeretett Megváltójához.

Temetésére 2024. július 16-án 14 órakor kerül sor a kókai temetőben.

A család, barátok, ismerősök, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöksége, testvérisége, lelkipásztori kara mind szeretettel emlékezik rá. Családja részére Isten vigasztalását kívánjuk.

Forrás: Cartoletti Norbert: Tűzön-vízen át c. interjú – Élő Víz magazin 2023/II.

2020