“MIÉRT IS, MITŐL IS FÉLHETNÉK ÉN: AZ ISTEN TENYERÉN?”

2020. október 26.

 
 

2020. október 25-én az Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozat keretein belül a Magyar Pünkösdi Egyház Agapé Pünkösdi Gyülekezetében tartott ünnepi istentiszteletet a MEÖT.

Az istentiszteleten Németi Zsolt, a helyi gyülekezet pásztora köszöntötte a résztvevőket. Köszöntésében kihangsúlyozta, hogy az Egyház kihívásai és a világ jelenlegi helyzete mellett emlékezzünk arra, hogy Isten adott valamit, ami minden támadás ellenére túlélte az időket, és az mindig hozzáférhető számunkra. Rámutatott, hogy az Ige örökkévaló, így erre tudunk támaszkodni a kihívások közepette is. Ahogyan a reformáció idején is történt, imádkozott, hogy Isten ma is látogassa meg az Egyházát újból egy megújulással.

A helyi pásztor köszöntötte a jelenlevőket, Dr. Fischl Vilmost, a MEÖT főtitkárát, Papp Jánost, a Magyar Baptista Egyház elnökét, Vigh Bencét, aki a Magyarországi Metodista Egyház képviseletében volt jelen, valamint Pataky Albertet, a Magyar Pünkösdi Egyház elnökét.

Az istentiszteleten ezután Pataky Albert közbenjáró imája szólalt meg a betegekért, nehézségben lévőkért.

A dicsőítést az Agapé Pünkösdi Gyülekezet dicsőítő csoportja vezette.

Isten igéjét Papp János, az MBE elnöke hirdette, a Filippi 4:4-7 alapigéből kiindulva.
„Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”

Ezen ige mentén az alábbi kérdéseket vetette fel igehirdetésében: Jogunk van-e örülni, ma, itt és most? Egyáltalán tudunk-e örülni a jelen helyzetben? És vajon, ki tud ma örülni, ha nem mi, keresztények? Beszélt arról, hogy ebben az időszakban szükség van arra, hogy az Isten szerinti vezető legyen megértő, együttérző és emelje fel a gyülekezetében, környezetében élőket.

A rendezvénysorozat záróeseménye október 31-én szombaton, 17 órától lesz megtartva a Reformáció Parkban, mely során megemlékezést tartanak a reformációról.

Az alkalmat Vigh Bence imája zárta.

A teljes istentisztelet IDE KATTINTVA megtekinthető.

2020