Minden nyelven – Havi áhítat

2024. február 19.

 
 

„Amikor ez a zúgás támadt, összefutott a sokaság, és zavar támadt, mert mindenki a maga nyelvén hallotta őket beszélni.” (ApCsel 2,6)

Azt olvastuk, hogy zavar keletkezett, vagy más fordítás szerint nagyon meglepődtek az emberek, amikor hallották a tanítványokat más nyelveken beszélni. Nem azért lepődtek meg, mert gyönyörű nagy imaházat láttak, ami csodásan fel volt újítva, hiszen Jézus követőinek ilyen nem volt. Nem is a sok pénzüket látták, mert a tanítványoknak az sem volt. Nem is amiatt ámultak el, hogy milyen furcsa, érthetetlen dolgokat hallanak, hanem éppen ellenkezőleg, mindent tökéletesen értettek, mert Péterék az ő nyelvükön beszéltek Isten fenséges dolgairól.
Ma mindenből műsort csinál az ember, el akarják kápráztatni a hallgatóságot, hogy nézettséget generáljanak, és lekössék az emberek figyelmét. Itt nem erről volt szó, hanem leszállt a Szent Szellem, és betöltötte őket olyan szinten, hogy a városban lévők mind a saját nyelvükön hallottak erről. Akik külföldről jöttek az ünnepre, mind a saját anyanyelvükön hallották Isten üzenetét, mert a nyelveken szólás ajándéka által a Szent Szellem megszólította őket a tanítványokon keresztül.
Az Isten Szelleme ma is meg akar szólítani embereket rajtunk keresztül. Ma is ugyanaz a célja, hogy hallják az ő üzenetét, és az lekösse őket. Olyan nagyszerű látni, hogy összefutott a sokaság, amikor ezt látták és hallották. Megállította az embereket abban, amit addig csináltak, és úgy érezték, hogy közeledniük kell, hogy hallgatniuk kell arra, ami ott elhangzott. Azt gondolom, hogy ha Isten Szelleme betölt bennünket, és az ő üzenetét mennyei erővel hirdetjük, akkor az emberek meg fognak állni.
Vegyük figyelembe, hogy az ő nyelvükön kell beszélnünk. Legyünk érzékenyek a Szent Szellem vezetésére, hogy mit mondjunk, és mit ne mondjunk, és amit mondunk, azt hogyan mondjuk. Ugyanis, ha a Szent Szellem ajándékai tudnak működni általunk, akkor ő meg tudja szólítani az embereket rajtunk keresztül, bármilyen nyelvet is beszéljen a hallgatóságunk. Szóljunk továbbra is mennyei erővel a Szent Szellem által Isten megmentő munkájáról a ma emberének.

Kocsis József

2020