Nemcsak a Bakonyból, szerte az országból érkeztek a BIT-re

2024. május 16.

 
 

Az idei első Bakonyi Ifjúsági Találkozót március 29-30-án rendezték. A BIT évek óta sikeresen éri el a bakonyi térségben élő fiatalokat, sőt, az utóbbi időszak tapasztalatai alapján az ország egyre távolabbi részéről is érkeznek résztvevők.

Évente több rendezvénnyel is készülnek a szervezők, van, hogy csak egy-egy naposak, de vannak kétnapos események, és évente egy tábor is.

Idén a tábor június 30. és július 5. között lesz Dudaron, illetve tervben van még egy BIT hétvége november 1-2-án, amit Zircen tartanak majd. A találkozó megvalósításához a térség fiataljai fognak össze, és szolgálnak a dicsőítésben, ők intézik az étkezést és a szállást is. A fő szervező Magyar Pünkösdi Egyház Zirc Bérea Gyülekezete és a Magyar Pünkösdi Egyház Dudari Gyülekezete mellett más környékbeli gyülekezetek is segítenek alkalmanként, akár helyszín biztosításával is.

Minden évnek van egy központi gondolata, ami idén az All-in, azaz mindent bele. Ennek az évnek az üzenetei a teljes önátadásról, teljes elköteleződésről szólnak. Olyan igeversekkel, történetekkel foglalkoznak az alkalmakon, amikben a szereplők mindent odaadtak.

A legnagyobb ilyen személy maga Jézus Krisztus, aki látott az emberekben, bennünk valamit, amiért képes volt mindent odaadni, az életét is, ezt mutatta meg halálával és feltámadásával.

A márciusi találkozó első napján, igehirdetésben Földesi Tamás és Cieklinski János közös tanításban beszéltek az özvegyasszony két fillérjéről szóló történetről a Márk 12,41-44 igeversei alapján. Az igében ez az asszony is annak a példája, hogy milyen, amikor valaki tényleg mindent odaad, amije csak van.

A szombati napon Bányik Roland és az Élő Ige Gyülekezetéből érkező fiatalok szolgáltak dicsőítéssel, bizonyságokkal, tanítással. Az este egy nyitott evangélizációs alkalom volt. A szombati nap az evangélium, az örömhír üzenete köré épült.

Az ifjúsági találkozón körülbelül 90 fiatal vett részt, de az esti alkalmakra a gyülekezetekből is érkeztek tagok.

Az alkalmak visszanézhetők a Bakonyi Ifjúsági Találkozó – BIT facebook oldalán az alábbi linken:
https://www.facebook.com/bakonyifi

2020