SORSFORDÍTÓ CHRISTEENS TÁBOR 2023

2023. augusztus 18.

 
 

Sorsfordító – ezt a címet kapta a 2023-as Christeens Tábor, amelyet augusztus 6-12. között rendeztek meg a kadarkúti Vótapusztán, ahol több mint 150 tini, és közel 60 fős szolgálói csapat gyűlt össze.

A 13-18 év közötti korosztálynak szervezett program délelőtti részében szerepelt a Gondolatébresztő, amelyet a kiscsoportos foglalkozáson bontottak ki, de minden nap alkalom nyílt, hogy ügyességi játékok keretében megküzdjön egymással a tábor elején kialakított négy Törzs. A délutáni részben a sportbajnokságok és a kreatív fakultációk mellett izgalmas témájú szemináriumok közül lehetett választani. Terítékre kerültek különböző missziós területek, de szó volt a dicsőítésről, az online világ hatásairól, a Biblia hitelességéről, az elhívásra való felkészülésről, vagy éppen a Szent Szellemről.
A tábor alappillérének számít már évek óta az Imaséta, a 3M tehetségkutató, a Pasik-Csajok szeminárium, a Gamezone és a Teaház, idén pedig Tibes koncert is bekerült a nyitó estére.
Idén egy extra hosszú, és minden eddiginél nagyobb kihívást jelentő RRS akadálypálya is épült, ahol a tinik a szponzoraik által pénzt gyűjtöttek az előzetesen kiválasztott Van Élet a Gyermekotthon Után nevű szervezetnek. 4 130 900 Ft gyűlt össze összesen az RRS alatt, aminek összegyűjtésében 102 tini és stábtagok vettek részt.
Az erőteljes dicsőítés mellett az igei üzenetek is megszólították a táborozókat, ahol szó volt a szövetségkötésről, a sorsközösségekről, a jóreménységről, és arról, hogy kik vagyunk mi. Örömteli volt látni a fiatalok lelkesedését, hallani a döntéseiket, amelyek az ő sorsfordító pillanataik voltak. Hálatelt szívvel és ezzel az útmutatással haladunk tovább az Isten által előkészített úton.

“Nagyon szeretnénk a tinédzsereket jó irányba terelni és hiszem azt, hogy Istennek ereje és a Szent Szellem ezt meg is teszi a táborban. Esténként az előrehívásoknál munkálkodik az Úr és a tinik valóságos kérésekkel, kérdésekkel jönnek előre, és hiszem, hogy megoldásokat találnak.
Nagyon tetszik, hogy jól kapcsolódnak egymáshoz a tinik a táborban és hiszem, hogy formálják a sorsukat ezek a kapcsolatok, amiket itt kötöttek, hiszen én is és mi is szolgálók is ilyen tapasztalatokkal rendelkezünk. Tinédzser korunkban nagyon meghatározó volt a kapcsolati körünk. Ezért is készültünk hónapok óta erre a táborra és tapasztaljuk Isten áldását, erejét és azt, hogy a Szent Szellem az alkalmainkon jelen van, és használni tud bennünket.” Prekopa Rolf Misszióvezető

A táborról készült beszámoló videónkat IDE KATTINTVA tudod megtekinteni.

2020