ÚJ ELNÖKSÉGET VÁLASZTOTT AZ ORSZÁGOS KÖZGYŰLÉS!

2023. március 27.

 
 

Örömmel tájékoztatunk Benneteket, hogy megválasztotta az új elnökséget a Magyar Pünkösdi Egyház országos közgyűlése március 25-én szombaton. Földesi Tamás, a zirci és várpalotai gyülekezetek lelkipásztora lett az elnök, Németi Zsolt, az Agapé Gyülekezet lelkipásztora és Óvári Róbert lelkész, az MPE Szeretetotthonának intézményvezetője a két alelnök, valamint Lipcsei János, korábbi gazdasági főigazgató a főtitkár.

A szokatlanul magas létszámmal összegyűlt választó közgyűlésen a küldöttek Földesi Tamást 84 százalékos, Németi Zsoltot 85 százalékos, Óvári Róbertet 79 százalékos, Lipcsei János 68 százalékos támogatással választották meg a tisztségre.

Földesi Tamás testvérünk elmondta, hogy a megújulás és a megtisztulás pártján áll. Kiemelte, hogy munkatársaival együtt azon kíván munkálkodni, hogy az egyház visszatérjen eredeti küldetéséhez: az evangélium hirdetéséhez. A hangsúlyt a hitéleti tevékenységre szeretné helyezni, a gyülekezetek és a missziók támogatását érzi legfőbb feladatának. Emellett azonban az intézményrendszer biztonságos és szabályszerű működését garantáló struktúra létrehozása is kitűzött célja.

Az országos közgyűlésen bemutatkoztak az újonnan megválasztott kerületi vezetők is, Baráti Róbert, Lettner Gábor, Kocsis József és Cieklinski János, akik már az új Egyháztanács tagjai is.

A közgyűlésen Pataky Albert, aki összesen 29 évet töltött egyházvezetői tisztségben – ebből 17 évet elsőszámú vezetőként –, és Pintér Imre, aki 21 évet töltött egyházvezetői tisztségben, köszönetet mondtak a küldötteknek az elmúlt évtizedek alatt tanúsított bizalmukért és támogatásukért.

A választás után az Országos Titkárság munkatársai a távozó vezetőink részére ajándékkal köszönték meg az eddigi közös munkát, majd ezt követően Nagy Miklós testvér imádkozott további szolgálatukért.

Pataky Albert egy Bibliát adott át az újonnan megválasztott elnök részére, melyet még ő kapott az egyház korábbi elnökétől, Fábián Attilától, és ami azt megelőzően édesapja, Fábián József elnök testvér tulajdonában volt. Ezzel kapcsolatban megválasztása után Földesi Tamás a következőket mondta székfoglaló beszédében:

„Hiszem, ez nem csak egy jelképes dolog, hogy az Isten igéje a zsinórmértéke az életünknek, a szolgálatunknak, az evangélium hirdetésének. Tudjuk, azért van ez az írott ige, hogy mindannyian megismerjük a testté lett igét, az Úr Jézus Krisztust, aki ennek az Egyháznak a feje. Legyünk Krisztus-központú egyház, hirdessük Isten örök, változhatatlan igéjét a ma emberének! Adja az Úr, hogy hatást tudjuk gyakorolni Magyarország még nem hívő néptömegeire!”

2020