ÚJ IMAHÁZAT AVATOTT A BAJAI GYÜLEKEZET

2022. április 28.

 
 

Március 12-én, szombaton örömteli állomáshoz érkezett az MPE Bajai Gyülekezete. Avatásra került az az ingatlan, amely – egyházi tulajdonban – stabil helyet biztosít a testvéreknek.

Az elmúlt években (évtizedekben) bérleményekben gyűltek össze a testvérek, mialatt többször kellett költözniük. Mintegy másfél éve a főbérlő értékesítette az ingatlanát, így a bérleti szerződést felmondta a gyülekezettel. Azokban a hónapokban a Covid miatt lehetetlennek tűnt egy másik, megfelelő bérleményhez hozzájutniuk; ekkor kezdtek a testvérek vásárlásban is gondolkodni.

Hamarosan megtalálták ezt a házat, amely a város közepén, de mégis egy csendes helyen van. Korábban egy kocsma működött itt Zseton néven, amely kétes hírnévre tett szert a városban.

A gyülekezet egy másik közösséggel, a Reménység Gyülekezettel szoros kapcsolatot ápol, évek óta közösen mozdultak a különböző bérleményekbe. Így történt ez most is, amikor végre birtokba tudták venni ezt az ingatlant.

Az imaházat sikerült felújítani, kicsit át is alakítani, hogy a közösség céljait jobban tudja szolgálni.

Bár van még valamennyi híja a felújításnak, immár teljes funkcióval tudja az ott összegyülekező testvéreket, végső soron Isten országának ügyét szolgálni.

A megnyitó alkalmon mintegy 75 fő vett rész és hallgatta Pintér Imre testvér igehirdetését.

2020