UKRÁN ÉS MAGYAR NYELVŰ ISTENTISZTELETET TARTOTTAK SOPRONBAN A BÉKÉÉRT

2023. január 11.

 
 

Ukrán és magyar nyelven tartottak istentiszteletet 2023. január 8-án a Soproni Evangélikus Egyházközség gyülekezeti házában.

Az eseményt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztőközpontjának soproni szervezete és a Magyar Pünkösdi Egyház Soproni Evangéliumi Gyülekezete szervezte.

Az istentisztelet elején köszöntőt mondott Demény Anita, az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztőközpont (Sopron) vezetője is.

„A háborús konfliktus óta igyekszünk különböző programokat biztosítani az ukrán menekülteknek. Közösségi rendezvényekkel, az integrációs folyamatban, az önfenntartásban és az önellátásban nyújtunk nekik segítséget. Nyelvtanfolyamot is indítottunk, valamint igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a beilleszkedésük minél zökkenőmentesebben valósuljon meg” – fogalmazott.

Az istentisztelet dr. Tóth Károly evangélikus lelkész vezetésével egy közös imádsággal folytatódott.

Michael Balko munkácsi lelkész hirdette az Igét, aki örömmel érkezett Sopronba.

„Hallottam, hogy sok menekült érkezett ebbe a régióba, ezen belül Sopronba. Örömömre szolgált, hogy ma személyesen beszélhetek ezekkel az emberekkel, és elmondhatom nekik, hogy van remény. Szívesen érkeztem ide, imádkoztam értük, és közösen is imádkozunk a békéért Ukrajnában” – hangsúlyozta.

Az eseményről a SopronMédia Híradó is beszámolt:

2020