Krisztus Harcosai férfi tábor Kadarkúton 2024

2024. szeptember 27.

 
 

2024. augusztus 29 – szeptember 1. között hetedik alkalommal rendezték meg a Magyar Pünkösdi Egyház Krisztus Harcosai Férfi Missziója által szervezett férfi tábort Kadarkúton. A táborban Egyházunk Elnöksége is részt vett.

Az alábbiakban Filó László misszióvezető beszámolóját olvashatjátok:

„Ez az év igen különlegesre sikerült, hiszen az elengedés évének tematikáján keresztül tanított minket Isten. Ahogy minden évben, most is az Úrra figyelve vettük el a tábor fő üzenetéről szóló tanításokat. Úgy vélem, egy igen erős szellemi vezetésben volt részünk a tanítások, közös imádkozások, dicsőítések és fizikai küzdelmek közepette. A táborban próbáljuk megélni azt a látást, amit Isten ránk bízott, hogy ne csak beszélgessünk, hanem cselekedjük meg mindazt, ami a biblikus férfi útjához szükséges, mint a felelősségvállalás, az alázat, az engedelmesség, a tisztelet, a közösségben, dicsőítésben, hálaadásban és imádságban rejlő erő, a hűség, a lojalitás és a kitartás. Mindezt úgy, hogy egy extrém környezetben, igen komoly fizikai megterhelések közepette kellett a táborozóknak gyakorlatba ültetniük az elhangzottakat. Az igén keresztül rávilágítottunk arra, hogy mit jelent vezetni és vezetve lenni, illetve a közösség fontosságára, a megbocsájtás és elengedés átformáló erejére, a családban betöltendő apa és férfi szerep fontosságára.

Sikeresen átadtuk a kaposvári és a mezőcsokonyai gyülekezetek részére a férfiak által gyűjtött száraz élelmiszer és használtruha csomagokat, illetve a Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat segítségével iskolatáskákat, iskolaszereket és mindezek mellett még pénzadományt is tudtunk adni a gyülekezetek vonzáskörzetében élő rászorulók részére. Emellett nagyon hálás vagyok, hogy Egyházunk elnöksége teljes létszámmal részt vett a táborunkban. Nem látogatóként jöttek, hanem egy komplett napot velünk töltöttek, mint táborozók, így megélve a tábor szellemi és fizikai légkörét. Örömmel mondhatom el, hogy helyt álltak. Ezenfelül, az elmúlt évekhez hasonlóan, fontosnak tartottuk, hogy a tábor ideje alatt szolgálhassunk a Szeretetotthon idősei felé. Közös beszélgetés, imádkozás és dicsőítés mellett Isten igéjét is hirdettük idős testvéreink között.”

„Ami számomra kiemelkedő volt az idei táborban, az a szellemi légkör, inspiráltság és törekvés, hogy a Szent Szellem legyen jelen, akármit is csinálunk. Úgy láttam, hogy szellemileg minden évben egyre nagyobb mértékben tudunk Istenre hangolódni, a szellemi löket minden évben nagyobb volt az előzőnél. Nagy ereje volt idén, hogy egy teljes dicsőítő csapat volt velünk végig, ráadásul mind férfiak. (…) Szerintem az alkalmak olyanok voltak, amire sokan vágyunk a gyülekezeteinkben. Ha ezt mindenki hazaviszi és bátorítja erre saját gyülekezetét, akkor ez a tábor sok gyülekezetre és emberre hatással lesz szerte az országban.” (Bereznai Miklós)

2020