2023 mpe logo

MAGYAR PÜNKÖSDI EGYHÁZ

„Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít."
(Filippi 4:13)

A fiatal vezetőkről és a következő generációkról tanácskoztak a Pünkösdi Európai Közösség konferenciáján

2024. május 16.

 
 

Harmincöt országból több mint 180-an gyűltek össze a Pünkösdi Európai Közösség (PEF) éves konferenciáján az olaszországi Paestum városában, idén márciusban. A konferencia „A minden generációban változatlan Krisztus” címet kapta.

A konferencián egyházunk képviseletében Földesi Tamás elnök, Németi Zsolt alelnök, Kocsis József egyháztanács-tag és Gurzó János, az Országos Ifjúsági Misszió vezetője, vett részt. Az eseményen külön hangsúlyt kapott a fiatal vezetők és a következő generációk nevelése. A tanítások és workshopok rávilágítottak arra, hogy a generációk közötti tudásmegosztás és az egymás iránti megértés fundamentális a jövőbeli sikerhez.

A rendezvény során több generációnak is szót adtak. Először a fiatalok beszéltek arról, hogyan kezdtek el szolgálni, hogyan találták meg a szolgálati területeiket és miként jelenik meg a szolgálat az életükben. Majd az idősebbek osztottak meg pár gondolatot és jó tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan tudnak a fiatalok bekapcsolódni a gyülekezeti szolgálatokba. A beszélgetésből kiderült, hogy a legtöbb szolgálat a helyi gyülekezetekben kezdődik, ezért hangsúlyozták a helyi közösségek fontosságát és folyamatos épülését.

Szóba került az is, mennyire alkalmasak a jelenlegi vasárnapi istentiszteletek arra, hogy megszólítsák a fiatalabb generációkat. A következő gondolatébresztő felvetés hangzott el: „a vasárnapi istentiszteleteken általában az idősebb korosztály számára terítjük meg az asztalt, és elképzelhető, hogy a fiatalabb generáció nem tud enni róla”.

A PEF Konferencia Paestumban nem csupán egy újabb éves esemény volt, hanem egy mérföldkő, amely rámutatott arra, hogy a következő generáció nevelése és az egymástól való tanulás elengedhetetlen a jövő építéséhez. A beszélgetések és megosztott gondolatok nemcsak a résztvevők számára nyújtottak inspirációt, hanem egy világos üzenetet képviseltek a szélesebb közösség számára is: a változás és a megújulás közös erőfeszítést igényel, és minden egyes generációnak kulcsszerepe van ebben a folyamatban.

Forrás:
https://www.pef.eu/
https://remenyhir.hu/a-cigany-kozossegek-kulcsszerepe-europa-megujulasaban/

©2024 Magyar Pünkösdi Egyház
2020