CHRISTEENS 2K19 – TÁBOR

2019. szeptember 4.

TEGNAP X MA X MINDÖRÖKKÉ

Ez volt a jelmondata a 2019-es Christeens tábornak, amelynek július első hetében – a tavalyi évhez hasonlóan – Tata adott otthon.

A 160 fős nyári programon 13-18 év közötti tinédzserek vettek részt, akik az ország összes szegletéből érkeztek. Az intenzív egy hetes tábor során a fiatalok reggelenként a frissítő torna és játékok után egy gondolatébresztő – igei üzenettel és dicsőítéssel indító – alkalmon vettek részt. Ezeken szó volt az ima-, az igei igazságok-, az ige hitelességének-, Isten imádatának-, és a Szent Szellem örökérvényűségéről.

A táborozók délelőttönként, nemenként és korosztályra bontva csoportos foglalkozáson vezetőjükkel beszélgettek a napi témáról, és a bennük felmerülő kérdésekről. A délután során a sportolás mellett a tinik izgalmas szemináriumok közül választhattak, ahol a meghívott vendégek többek között olyan aktuális témákkal készültek, mint a végső idők, mi kell a férfinak/ nőnek?, generációk harca, Szent Szellem és a munkája, keleti vallások és kereszténység, vagy éppen a bibliai navigátor, amely a Biblia olvasás elsajátításában nyújtott segítséget.

A tábor részeként most is sor került az 3M – Tehetségmutatóra és az Imasétára is, de nagy sikert aratott az idén szabad ég alá költöztetett Teaház, illetve az először bevezetett Törzsek harca, ahol négy csapatban – színenként – küzdöttek egész héten a tinik a fődíjért, azaz a péntek esti pizzaparty-ért.

Ami pedig a tatai nyárból nem maradhatott ki, az a Küldetés – misszió az elveszettekért -, amely során a tinik három kihívást teljesítve gyűjtöttek pénzt szponzoraik által az előre kiválasztott célra. Az idén összegyűlt több mint fél millió Forintból a békési Élet Fája gyülekezet munkáját támogattuk, akik lakásotthonban élő, nehéz családi körülményekből érkező tinikkel foglalkoznak heti rendszerességgel, számukra szerveznek programokat. Nagy örömünkre közülük idén először 8 fiatal részt vehetett a tatai táborunkban.

A tábori estéken a dicsőítés és az igei szolgálat mellett kiemelt helyet kapott az imádság is. Azok a fiatalok, akik a változás mellett döntöttek, és elhatározták, hogy hátat fordítva az addigi életüknek, döntéseiknek még szorosabb kapcsolatot építenek az Atyával, lehetőség adódott, hogy a Christeens munkatársaival együtt forduljanak Isten felé. Hálásak vagyunk azért, hogy számos tinédzser életében láthattunk változást, és tapasztalhattuk meg általuk és az egész tábor folyamán Isten végtelen szeretetét, gondoskodását, és áldásait!

A téma folytatódik, hiszen az évad még nem ért véget; az őszi szünet első napjaiban újra találkozhattok velünk október 19-20-án az Évzárón, ahol vendégünk lesz Romániából J.J. Ferrell! (https://www.christeens.hu/evzaro/)

A Christeens nevében
Tóth Szilvia

2020