OIM TÁBOR 2019 – “TISZTULJ MEG!”

2019. szeptember 3.

Augusztus 4. és 9. között került megrendezésre ifjúsági missziónk, az Országos Ifjúsági Misszió (OIM) szokásos nyári tábora, ezúttal Dánfokon. Idén körülbelül száznegyven fiatallal töltöttünk együtt egy felejthetetlen hetet, kutatva, mit is jelent pontosan a tisztaság, a tiszta élet.

A délelőttöket közös gondolkodással töltöttük. 10-12 fős kiscsoportokban beszélgettünk arról, hogy mi is az a tisztaság, a tiszta élet. Miért válunk tisztátalanná és ez milyen következményekkel jár. Szó volt a megtisztulás folyamatáról is, arról, hogy ebben a folyamatban mi a mi szerepünk és mi Isten szerepe. Megosztottuk egymással azokról a jelenségekről is a véleményünket, amikről a Biblia nem ír konkrét utasítást (ezeket „szürke-zónának” neveztük el), és hogy ezekben a helyzetekben hogyan tudjuk eldönteni, hogyan cselekedjünk, viselkedjünk. Végül a tisztaság és a szolgálat kapcsolatáról beszélgettünk.

Délutánonként lehetőségünk volt különböző programokon részt venni. Voltunk szemináriumon, biciklitúrán, kajakoztunk, kenuztunk, sárkányhajóztunk, sőt, még röplabdában és air softban is összemérhettük az ügyességünket.

Az esti alkalmak során többféle nézőpontból hallgattunk tanításokat a tisztaságról, többek közt Gurzó Jánostól, Kis Istvántól, Kovács Zoltántól, Baráti Robitól, és Rémán Dánieltől. A dicsőítésben idén is az OIM dicsőítő csapat vezetett bennünket, akiknek ezúton is köszönjük az egész hetes szolgálatot! De főleg Istennek köszönjük, hogy az ő Szent Szellemével jelen volt, és nagyon sok fiatalnak adott megújulást, megtisztulást ezeken az alkalmakon!

Esténként a teaházban és a grill esteken beszélgetések, társasjátékok segítségével építettük a közösséget egymással. Ilyen tevékenységek során könnyebben megnyílunk, beszélgetünk a másikkal, s nemcsak olyanokkal, akiket jól ismerünk, hanem új barátságokat is köthetünk.

Összességében egy nagyon szuper táboron vagyunk túl, ahol amellett, hogy igazi közösséggé formálódhattunk, úgy gondolom, Isten is hatalmas változásokat tudott véghez vinni azok életében, akik erre vágytak és engedték!

Sztrida-Hodula Ildikó,
OIM tizedes
(Forrás: Élő Víz, pünkösdi hitéleti magazin)

2020