DEMONSTRÁCIÓ A FINN NAGYKÖVETSÉG ELŐTT 2022. FEBRUÁR 13-ÁN

2022. február 8.

 
 

Mint arról a magyar nyilvánosság is értesülhetett, akár két év börtönbüntetésre is ítélhetik a volt finn belügyminisztert, Päivi Räsänent, aki egy bibliai igeverset posztolt közösségi oldalán a homoszexualitásról, Pál apostolt idézve. A keresztény képviselőnőnek uszítás és diszkrimináció vádja miatt kell a bíróság elé állnia.

Pere a vallásszabadság próbája is lesz, melynek eredménye egész Európára kihathat. Meddig szólhatnak szabadon a keresztények? Bilincsbe lehet-e verni a Bibliát?

A szólás- és vallásszabadság olyan alapvető emberi jogok, amelyeket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 18. és 19. cikke, valamint az Európai Unió Alapjogi Chartájának 11. cikke is határozottan rögzít. Ezek az alapértékek sérültek akkor, amikor Päivi Räsänent a vádlottak padjára állították. A volt belügyminiszter ügye messze túlmutat a finn belpolitikán, a perben hozott ítélet eredménye egész Európára kihathat. Minket, európai keresztényeket pedig egészen közvetlenül érint.

2022. február 13-án vasárnap 14:00-kor szimpátiatüntetést tartanak egy magánszemély kezdeményezésére a finn nagykövetség előtt (1118. Budapest, Kelenhegyi út 16/a) azzal a céllal, hogy bárki kifejezhesse szolidaritását a meghurcolt képviselő asszony mellett, akinek másnap folytatódik a bírósági tárgyalása Helsinkiben.

Az esemény linkje IDE KATTINTVA elérhető.

Ezúton bátorítunk mindenkit, hogy vegyen részt az eseményen, ezzel is kiállva a Bibliai igazságok örökérvényűsége mellett.

Forrás: https://www.hetek.hu/cikkek/online/elkezdodott-a-volt-finn-belugyminiszter-pere-aki-bibliai-idezetet

2020