ÉGI SZÓLAMOK AZ URÁNIÁBAN

2019. november 4.

2019. október 20-án nagy megtiszteltetésben volt része a Pünkösdi Zenei Misszió Égi Szólamok Kórusának, mert mi képviseltük egyházunkat az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezésre került Reformáció Gálaesten.

És hogy milyen volt ezt résztvevőként átélni? Mindig különleges hangulata van a szolgálatunknak, ez azonban teljesen más volt a megszokottaktól. Talán a hely ünnepélyessége is okozta, de már előre tudtuk, itt most nem az lesz a feladatunk, hogy az embereket bevezessük a dicsőítésbe, hanem hogy lehozzuk közéjük a Mennyet. A közönség soraiban világi és egyházi méltóságok ültek, de nem tévesztettük szem elől, hogy Ki itt a legfőbb méltóság.

Mikor elhaltak az első dalunk utolsó hangjai, “Az Úrban, az Úrban jó nekem” már érezhető volt az Úr jelenléte. Következett az “Égő Lelked” című dal, amelyben új pünkösdért kiáltottunk, majd a “Légy bátor szívem” című dalban vallottuk meg, hogy szükség van megállni ebben a rohanó világban, és hagyni azt, Aki néven szólítja a csillagokat, hogy felfedje terveit. Mire az utolsó dalban megvallottuk, hogy “Az Úré a dicsőség, mindazért, amit tett” azt éreztük, hogy a Szent Szellem által szerzett egységben együtt állunk a Mindenható előtt.

Valóban az Úré a dicsőség azért, hogy a kórusunkkal képviselhetjük ilyen helyeken is az egyházunkat, és bemutathatjuk, hogy a dicsőítés nincs dalokhoz, stílushoz se egyházhoz kötve.

Fuchs Ágnes

További képek itt találhatók:
http://vaskarika.hu/galeria/kepek/7342/Reformacio_Galaest_az_Urania_Nemzeti_Filmszinhazban/

2020