HAZÁNKBÓL 37 FŐ VETT RÉSZT A FRANCIAORSZÁGI MULHOUSE-BAN MEGTARTOTT PÁSZTORKONFERENCIÁN

2023. november 2.

 
 

Több mint tíz éve látogatják Magyarországról pünkösdi és egyéb felekezetből érkező lelkipásztorok a Porte Ouverte (Nyitott Ajtó) Gyülekezet éves pásztorkonferenciáit Mulhouse-ban, Franciaországban.

A Samuel Peterschmitt pásztor által vezetett gyülekezet minden év októberében hívja össze a Franciaországban, valamint a határ közelsége miatt Svájc és Németország bizonyos területein szolgáló pásztorokat, hogy egy másfél napos konferencián bátorítsák őket és erősítsék elhívástudatukat.

Idén Magyarországról 37 fő vett részt az október 9-én és 10-én megtartott konferencián, melyen a vendégigehirdető Claude Houde volt, a Montréal-i Nouvelle Vie (Új élet) Gyülekezet pásztora.

A találkozóra idén sem csak a pünkösdi felekezetből érkeztek magyarországi résztvevők.

A konferencia üzeneteiből az volt látható, hogy a nyugat-európai gyülekezetek már egyfajta „üldözéstetésre” készülnek, mely inkább lesz a szabadon hirdetett Ige korlátozása, mintsem fizikai üldözés. Tudatosan beszélnek ezekről az időkről, hiszen egyre több helyen tapasztalható a világban, hogy „elfogy a tér” az ige valódi, hiteles hirdetői előtt.

A magyar delegáció legnagyobb része ott maradt a konferenciát követő kedd esti istentiszteletre is, melyen már a pásztorok mellett a gyülekezet tagjai is részt vettek.

2020