Karácsonyi ünnepséget tartott az MPE DAIK szervezete

2024. január 17.

 
 

“Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek – mondja az Úr; – ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek.” (Jeremiás 29,11)

A Magyar Pünkösdi Egyház Dél-Alföldi Intézményműködtető Központ (MPE-DAIK) hálózata – a Humán Szolgáltató Központok, a Gordiusz Intézmény és az ÉLIM Szolgálat – központi irányításának munkatársai számára évzáró hálaadó ünnepséget tartottak 2023. decemberében, melyen a Kegyelem Gyülekezet és az Országos Cigánymisszió dicsőített.

Az alkalom célja az volt, hogy az ünnepi várakozás és az évzárás időszakában közösen adjanak hálát Istennek és a vezetőség köszönetet mondjon a munkatársak áldozatos és odaszánt munkájáért is.

„Nagy lehetőség és egyben felelősség is, hogy az Egyház működésének részeként szolgálhatunk azok felé, akik szükségben vannak, magányosak, kiszolgáltatott helyzetben élik idős napjaikat.” A szociális ellátás mellett rendszeres lelki segítségnyújtással és közösségi alkalmakkal, hitéleti programokkal is igyekszik az MPE DAIK szervezete ezt enyhíteni.

Erről hallhattak a jelenlévők bizonyságokat, hálaadó szavakat és a jövőre nézve bátorítást a megszólaló vezetőktől. Az MPE vezetősége képviseletében Lipcsei János főtitkár és Óvári Róbert alelnök, a helyi intézmények részéről H. Kovács Judit és Wengerter Bernadett köszöntötte és bátorította a jelenlevőket.

Az alkalom keretében átadásra kerültek azok a cipősdoboz ajándékok is a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata részére, amiket az MPE-DAIK szervezete készített.

Óvári Róbert alelnök ugyanezen a napon ellátogatott a Nagybánhegyesen lévő Szolgáltató Központ épületébe is, ahol a helyi gyermekek részére kéthetente tartanak foglalkozást a szervezet hitélettel foglalkozó munkatársai.

2020