Szebbé válhatott a nehéz sorsú gyermekek karácsonya

2024. január 16.

 
 

„Pont ilyet akartam!” – hangzott el sok gyermek szájából tavaly év végén, amikor kibontották a számukra készített ajándékcsomagokat.

Több alapítvány és szervezet tette lehetővé, hogy 2023. karácsonyán a szegényebb régiókban, valamint az otthonokban élő gyermekek karácsonyi ajándékban részesüljenek.

Segítség Köve Alapítvány

A Segítség Köve Alapítvány jóvoltából több mint 2000 gyermek kaphatott ajándékot iskolákban, gyermekotthonokban, anyaotthonokban, családotthonokban, szociális intézményekben, gyülekezetekben év végén. Az Alapítvány munkája nyomán több magyar faluban és városban, valamint Ukrajnában is boldogabbá válhatott a gyermekek ünnepe.

Így jutottak el közvetlenül karácsony napja előtt a Magyar Pünkösdi Egyház Csetényi Gyülekezetébe is, ahol 65 gyermek részesült bőséges, szeretetteljes ajándékban az ünnep előtt. László Filó lelkipásztor Krisztus eljöveteléről, a szeretet megjelenéséről beszélt és nagy örömmel adta át a teli cipősdobozokat a helyi gyermekek részére.

Samaritan’s Purse és a Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat

A Samaritan’s Purse* és a Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat együttműködésének köszönhetően 170 ajándékcsomag kiosztására volt lehetőség a Dudari Általános Iskolában tavaly decemberben.

Az iskolában említésre méltó összefogás volt tapasztalható. A hittantanárok már sokadik éve folyamatosan imádkoznak tanártársaikkal és az igazgatóval összefogva a diákokért és az iskoláért. 2023 decemberében négy héten keresztül, mindegyik hittantanár egy kis igei gondolattal készült, amivel az iskolások felé szolgálhattak. 2023. december 14-én délelőtt, az igei gondolatok mellett dicsőítést és karácsonyi előadást is tartottak, de a várva várt csomagok kiosztására is sor került. Az iskola azt tervezi, hogy 12 hetes bibliaismereti programot indít az új évben.

*A Samaritan’s Purse egy evangéliumi keresztény humanitárius segélyszervezet, amely keresztény missziós munkájának kulcsfontosságú részeként segítséget nyújt fizikai rászoruló embereknek.

Segítség Határok Nélkül Alapítvány

Kétszáz hajdúsámsoni gyermek arcára csalt mosolyt és boldogságot a németországi Segítség Határok Nélkül Alapítvány a szeretet ünnepe alkalmából. A kezdeményezés a Magyar Pünkösdi Egyház Hajdúsámsoni Élet Gyülekezet és az alapítvány helyi elnöke, Balogh István közbenjárásának köszönhető.

A kicsik édességekkel, játékokkal, ruhákkal térhettek haza, melyeket karácsonyi ünnepség keretében vehettek át a gyülekezeti teremben.

Dandé Lászlóné köszöntőjében kiemelte, az önkormányzat hálás azért, hogy ennyi hajdúsámsoni kisgyermek kaphatott ajándékot karácsonyra az alapítványtól. Az alpolgármester emellett köszönetét fejezte ki Balogh István elnöknek és Pető József pünkösdi pásztornak.

Forrás:
https://www.haon.hu/helyi-kozelet/2023/12/hajdusamsoni-gyerekeket-lepett-meg-a-segitseg-hatarok-nelkul-alapitvany-fotokkal-haon

2020