Lépésről lépésre Baján

2024. március 26.

 
 

„Lépésről lépésre” elnevezéssel missziós programot indított 3-6 éves gyermekek számára az MPE Bajai Gyülekezete Zsöllér Rózsa vezetésével.

Rózsa konduktori munkája során figyelt fel arra, hogy szükség volna az állami ellátás mellett plusz felzárkóztató- és mozgásfejlesztésre olyan 3-6 éves óvodás korú gyermekek számára, akik enyhébb, törzsi, alsó végtagi eltérésekkel, deformitásokkal élnek, hiszen magánellátást nem mindenki tud igénybe venni anyagi okokból, illetve komoly a szakemberhiány is.

Ekkor jött az ötlet egy gyülekezeti kereteken belül megvalósítható programról. A helyi közösségnek tagja óvónő, tanítónő, pedagógiai asszisztens, konduktor és nagycsaládos anyuka is, belőlük alakult meg a szolgálói csapat.

A fejlesztő foglalkozások a lábtornára helyezik a hangsúlyt, erről kapta a misszió a nevét („Lépésről, lépésre”) is.

A program során csoportos formában komplex fejlesztéseket végeznek eltérő fejlődésmenetű gyermekek számára. Tavaly tavasszal 12-15 fő között mozgott a részvételi létszám. A novemberben indult szakaszban hetente egy délután tartanak három foglalkozást, egy foglalkozás 45 percig tart, amin 8 óvodás vesz részt, a programban érintett teljes létszám így 24 főre emelkedett.

A programszakaszok szülői értekezlettel indultak, ahol a gyakorlati, szakmai információkon túl tájékoztatták a jelenlévőket arról is, hogy evangéliumi, bibliai témák állnak a fejlesztő foglalkozások középpontjában, hiszen keresztény közösségként szeretnének szolgálni a városban élő családok és gyerekek felé. Bátorították a szülőket arra is, hogy aki szeretne, ott maradhat a foglalkozásokon, így látja, hallja, hogyan zajlik egy óra.

A gyülekezet tapasztalata az, hogy Isten megáldja az alkalmakat, a gyerekek élvezik a programot, és szépen fejlődnek.

A szülők felé is szeretne szolgálni a közösség, igény szerint beszélgetni velük, szeretettel vonzani őket Isten országa felé.

Ahogy az ige is mondja:
„Hátha tesz valamit értünk az Úr, mert az Úr előtt nincs akadály: akár sok, akár kevés ember által szerezhet szabadulást”. (1Sám 14:6)

Forrás: Zsöllér Rózsa

2020