MEGVÁLTÓJÁHOZ KÖLTÖZÖTT JACK HAYFORD

2023. január 13.

 
 

Jack Hayford, akinek hite és vezetése milliókra volt hatással világszerte, 2023. január 8-án Megváltójához költözött.

Hayford arra törekedett, hogy egész életével Krisztust dicsőítse, és vele még közelebbi kapcsolatot alakítson ki, amit tükröz az is, hogy több, mint 50 könyvet és közel 500 himnuszt és dalt szerzett.

Jack pásztor gyakran prédikált arról, hogy legyünk hűségesek Isten igéjéhez, ezt igazolja az a tény is, hogy a Spirit-Filled Life Bible szerkesztője lett. Több mint 30 évig volt pásztora a Church ont he Way gyülekezetnek, és szolgálata kiterjedt a vezetőkre és a jövő generációra is.

Miközben hatással volt a főbb evangelikál irányzatokra és a karizmatikus közösségekre, Hayford kitartott amellett, hogy azoknak a megtapasztalásoknak, amiket a Bibliában leírtak, a modern világunkban is tanúinak kellene lennünk.

Szeretettel hívta az embereket arra a komoly és részletes tanításaival, hogy tapasztalják meg a Szent Szellem munkáját az életükben. Sok pásztor, vezető és hívő tekintett Jack pásztorra, mint példaképre, hogy hogyan bízzanak meg Istenben a saját életükben is.

„Szomorú szívvel hallottam Jack Hayford távozásáról – mondta az Oral Roberts University (ORU) elnöke, Dr. William M. Wilson. – Jack pásztor generációjának egyik legtiszteletreméltóbb szolgálója volt. Jack az Empowered 21 (E21) és a Pentecostal World Fellowship (PWF) szervezetét méltósággal szolgálta. A több száz dal közül, amit írt, a Majesty a világ dicsőítőit lángra lobbantotta. Jack példát állított az emberek elé a keresztény élet megélésével és sok minden mással kapcsolatban is. Pásztorolta családját és nyáját is. Jacket sokat fogják hiányolni. Biztos vagyok benne, hogy ezt hallotta Jézustól: »Jól van, jó és hű szolgám…«”

1984-ben az Oral Roberts University tiszteletbeli tudományos fokozattal tüntette ki a hittudomány területén. Így tanította a diákokat: „…tekintsetek a teljesítményeken, a sikeren és a bővölkedésen túl, és vágyakozzatok tiszta motivációra, a szellem egyszerűségére, a tudat tisztaságára, és a szellem átláthatóságára Isten előtt.” Jack pásztor imádságos támogatása meghatározó hatással volt az Egyetem működésére.

A vezetők iránti szeretete megnyilvánult abban is, ahogyan Dr. Wilson mellett szolgált, mint az E21 társelnöke, ami a világ legnagyobb karizmatikus kapcsolati hálózata. A legutolsó tanítássorozatán az E21 vezetői számára a Mózes második könyvéből idézett, és Mózes élményét használta, amikor az égő csipkebokornál megkérdezi: „Ki vagyok én, hogy Isten tudna engem használni?” „Istennek mindannyiunk életére nézve van egy elhívása – mondta Hayford. – Talán néha úgy érzed, mintha sehova sem haladna az idő, de ahogyan Isten Mózessel is megtette, felhasználja az ilyen időket. Isten elhívása az életedre nézve kiolthatatlan.”

Hayford vezetői munkássága kiterjedt arra is, hogy a Foursquare felekezet elnökeként szolgáljon. Emellett a PWF is elismerte munkáját. Hayford pozitív társadalmi megítélése és tudományos hozzáállása segített a pünkösdi irányzatok világszintű elismerésében. Közreműködéséért a PWF tiszteletbeli taggá választotta Tanácsadó Bizottságába.

Dr. Wilson így emlékezik rá: „Jack Hayford volt a karizmatikus mozgalmak egyik atyja. Néhányan úgy hagyják el ezt a bolygót, hogy nem osztják meg a bölcsességüket másokkal. Jack úgy hagyta el a földet, hogy a bölcsességét megosztotta a világ különböző részein élőkkel is.”

2020