Örömhír Debrecenből – megtérések a missziós héten

2024. április 2.

 
 

A Christeens tinimisszió és a Jesus Revolution szervezet szolgálói csapatának kapcsolata sok évre nyúlik vissza. A 2010-es években nagyon aktívan szolgált együtt a két misszió, majd a Covid alatt Stephan Christiansenen keresztül (a Jesus Revolution alapítója, az akkori PYE – Pentecostal Youth of Europe vezetője) lett ismét szorosabb az együttműködés közöttük.

2023-ban már Pécsett látogatást tett a Jesus Revolution, 2024. március 5-12. között pedig Debrecenben tartottak közös evangélizációt. A rendezvénysorozat szervezői a Christeens és az MPE Debreceni Élet Gyülekezete voltak. Az ott töltött hét során a szolgálók több iskolába látogattak el Debrecenben és Hajdúsámsonban, ahol bizonyságot tettek, táncoltak, megosztották az evangéliumot, és imádkoztak a tinédzserekért.

Az első helyszínen rögtön az első óra előtt, az aulában 30-40 főnek tudott beszélni a missziós csapat az evangéliumról, és nagyjából 10 fő döntött is Jézus mellett. A többi iskolában hittanórákra jutottak be, volt, ahol összevont órákat tartottak 60-70 fős csoportoknak. Mindenhol nagyon komoly éhséggel találkoztak a szolgálók. Az egyik órán néhány tanár is sírva emelte fel a kezét, hogy jelezzék, szükségük van a megváltásra, és volt, ahol egy ember kivételével egy egész osztály ment előre megtérni. Kialakultak mély beszélgetések, és lehetőség volt egyéni kérésekért is imádkozni.

A kétnapos iskolai missziós szolgálat alatt kb. 300 diák hallotta az evangéliumot, közülük csodálatos módon 130-an hoztak döntést Jézus mellett.

Péntek este egy közös debreceni városi ifialkalom volt, ahol hat különböző felekezet gyülekezeteiből voltak jelen fiatalok. Ezen az alkalmon Gabriel Podwika (CZ), a missziós csapat egyik vezetője beszélt a Jesus Movement elnevezésű küldetésükről. A projekt lényege, hogy nem a felnőtt szolgálók járják az iskolákat, hanem a keresztény diákokat készítik fel arra, hogy ők maguk váljanak vezetővé, és alakítsanak a saját iskolájukban imacsoportokat. Gabriel arra bátorította a fiatalokat, hogy álljanak be ebbe a szolgálatba, vegyék magukra ennek a felelősségét, és vállalják, hogy hirdetik az evangéliumot saját generációjuk felé.

Szombaton a Christeens csapatából további 7 fő csatlakozott a szolgálathoz, és egy „Hogyan oszd meg az evangéliumot” szemináriumot követően a tanultakat rögtön élesben alkalmazták egy utcai evangélizáció során. A szombat esti koncertre többen eljöttek azok közül is, akik a hét során már hallották a jó hírt az iskolákban, vagy szombat délután az utcákon.

Vasárnap délelőtt az MPE Debreceni Élet Gyülekezetében, délután pedig a Nádudvari Pünkösdi Gyülekezetben szolgált a csapat. Elhangoztak beszámolók gyógyulásról, megtérésekről, volt olyan diák, akit szombat este a barátnője – aki ott volt az egyik hittanórán – hozott el a koncertre, ahol együtt adták át életüket Jézusnak.

A hét elteltével a szolgálók legfontosabb feladata folytatni az imát azokért, akik döntöttek Krisztus mellett, hogy ragaszkodjanak a meghozott döntéshez, és a lelkészekért és hittantanárokért, akik a diákokkal kapcsolatban vannak, hogy tudjanak mindegyikükkel Isten akarata szerint foglalkozni.

2020