PIKNIKET RENDEZETT A FORRÁS OKTATÁSI KÖZPONT

2020. október 16.

 
 

Pikniket rendezett az intézményhez tartozók, illetve a tardiak s más érdeklődők számára 2020. szeptember 26-án, szombat délután a tardi Sándor-völgyben a Forrás Oktatási Központ.

Guba István, a Magyar Pünkösdi Egyház által fenntartott intézmény vezetője megnyitóbeszédében elmondta, ritka, hogy egy faluban középiskola működjön, Tardon pedig van ilyen, és gazdákat, kertészeket képeznek. Fölelevenítette, 2003-ban döntött nyolc mezőkövesdi család arról, hogy saját gyerekeiknek védett környezetet szeretnének. Az alapítókat a színpadra is fölhívta. Az intézménynek jelenleg általános és középiskolája van Tardon, óvodája Mezőkövesden.

A rendezvényen voltak színpadi programok, így a művészeti iskola tanárai, diákjai is bemutatkoztak, táncoltak az óvodások, és fellépett a Team Rock Band is. Ezenkívül lehetett ismerkedni a gyerekek munkáival, a tangazdaságban termesztett növényekkel, voltak gyerekprogramok, mesterségbemutatók, gyógynövénytúra és teakészítés, sütöttek kenyérlángost és az íjászkodást is ki lehetett próbálni.

(A borítóképen: Garamvölgyi-Bene Beáta tanár előadása a pikniken)

Forrás: https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/bemutatkoztak-az-iskola-diakjai-es-tanarai-is-4597450/

2020