TELJES KÖRŰ ONLINE ÓRAI RÉSZVÉTEL A PTF-EN

2020. március 13.

 
 

Már 2019. szeptember elsején bevezettük hallgatóink számára a teljes körű online órai részvétel lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy hallgatóink teljes értékű, interaktív módon vehetnek részt az órákon.

A sajnálatos koronavírus járvány jöttét még nem láttuk előre, amikor arról döntöttünk, hogy minden tantermünket nagy teljesítményű hardverekkel (számítógép, mikrofon, kamerák) szereljük fel, amikor kialakítottuk az alkalmazáskörnyezetet és megalkottuk a tanulmányi valamint adatvédelmi szabályozásainkat. A célunk az volt, hogy hallgatóink a legjobb szolgáltatást kapják.

Most viszont ez nem extra, hanem kötelező alapszolgáltatás lett a felsőoktatásban. Hallgatóink saját otthonukból kapcsolódnak be az órákba, így onnan tudják megtartani kiselőadásaikat, valamint hozzászólhatnak az elhangzottakhoz.

Személyesen köszönöm minden munkatársamnak, hogy ebben a vízióban osztozva dolgozhattunk együtt és most hála tölt el azért, hogy minden a a félév előre eltervezett rendjében haladhat tovább. (A hallgatók személyes jelenléte azért mindannyiunknak hiányzik!)

Ma kaptam egy munkatársamtól ezeket a sorokat: „Azt gondolom, példaértékű, ahogyan a PTF kezeli a helyzetet és az különösen hogy itt, a főiskolán már minden technikai feltétel adott a távoktatáshoz. A jövő héten lesz az első meetes órám, és nagy biztonságot ad, hogy van kihez fordulnom technikai segítségért. Jó ilyen csapathoz tartozni. Hálás vagyok értetek!”

Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy hallgatóink eredményesen haladjanak tanulmányaikkal és örömük teljen az itt töltött időben.

Imádkozunk a kialakult járványban szenvedőkért, az egészségügyben dolgozókért és mindazokért, akiknek felelős döntéseket kell hozniuk a helyzet jobbra fordulása érdekében.

“Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” ( 2Timóteus 1,7)

Ungvári Csaba, rektorhelyettes

2020