BALATONNET 2019. – ÉLETVEZETÉS

2019. október 1.

Augusztus 21. és 25. között immár tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a BalatonNET evangéliumi találkozó Balatonszemesen. A BalatonNET egy felekezetközi nyári találkozó minden korosztály számára, amely tematikus, vagyis minden évben más a témája.

A nagytermi előadásokon körülbelül nyolcszázan vagyunk együtt délelőtt és este, közben a gyermekek és tinik külön programokon vesznek részt. Az öt nap alatt körülbelül 1500-an fordulnak meg a NET-en.

A reggeli áhítatot a délelőtti alkalom követi. Délben szemináriumokra kerül sor; délután a közösségi térben, este pedig emellett a helyi baptista imaházban és a sátrakban egyaránt vannak programok. A cél az, hogy minden korosztály meghallja a neki szóló üzenetet, testileg és lelkileg egyaránt felfrissüljön, a résztvevők megtapasztalják a keresztény egységet és a családok együtt lehessenek, barátkozhassanak. A gyermek és tini programok is a fő téma alapján épülnek fel. Évről évre 40-60 gyülekezetből, felekezetből vagyunk együtt, a cél a hitmélyítés, a testi-lelki felfrissülés.

Pünkösdiek a NET-en

Idén a biblikus életvezetés témáját jártuk körül. A gyakorlati életvezetés elhanyagolt témája az igehirdetéseknek. Szó esett arról, hogy minden Istené, és mi csupán sáfárai (intézői, menedzserei) vagyunk mindennek, de a tulajdonos az Úr, aki felé el kell számolnunk. Szó esett pénzkezelésről, időbeosztásról, adakozásról, adósságból kikeveredésről, párkapcsolati konfliktusok kezeléséről, becsületességről, megelégedettségről, örök értékekről, gyermekek életvezetésre neveléséről, és a munka szerepéről az életünkben.

Sok pünkösdi testvér is részt vett a találkozón, ahol a dicsőítő szolgálatot az MPE Késői Eső Gyülekezet végezte, szombat este pedig Durkó Albert, az MPE OCM vezetője szolgált. A szombat esti koncerten Bill Drake, az OM misszionáriusa, az OM művészeti szolgálatának alapítója, speciális missziói ágakat tömörítő szolgálatának vezetője szolgált Legacy (Örökség – milyen örökséget hagysz hátra?) albumával, elgondolkoztatva és odaszánásra indítva sokakat arra, hogy életük végén visszatekintve egy Istenre mutató örökséget, a szeretet örökségét hagyják hátra.

Másik pünkösdi vonatkozású szolgáló volt Izsák Norbert, a PTF keresztény szemléletű coaching képzésének vezetője, aki a tanácsadás, tanácskérés, döntéshelyzetek témájában hozott friss gondolatokat. Felesége, Hajnalka, az időgazdálkodás szeminárium előadója volt, míg a konfliktuskezelés szeminárium egyik előadója, Soósné Jeckel Eszter is a PTF-en végzett coachként. Muzslai Gábor és Etelka 2=1 szolgálatának házassági zarándoklata is a BalatonNET-en zárult, ennek kapcsán tartottak előadást a közösségi térben.

Végig érezni lehetett, hogy jelen van az Úr Jézus. Sokan számoltak be felismerésekre jutásról, hitük elmélyüléséről. Jövőre – jakabi feltételekkel (ha az Úr akarja és élünk) – újra találkozunk Balatonszemesen, augusztus 19-23. között a BalatonNET-en. Az idei előadások és szemináriumok hanganyagai a www.balatonnet.hu honlap médiatárából letölthetők, a képanyagok, friss hírek és egyes előadások videóanyaga pedig megtalálhatók Facebook oldalunkon.

Kapocs Attila
koordinátor, BalatonNET

2020