BAPTISTA500 JUBILEUMI EVANGÉLIZÁCIÓ

2023. december 5.

 
 

500 éve érkeztek hazánkba az első baptista elveket hirdető reformátorok. Erre emlékeztek baptista testvéreink egy országos evangélizáció keretében a Budapest Sportarénában, amin közel tízezren vettek részt 2023. november 19-én.

Az evangélizáció jelmondata Tovább Jézussal! volt, igehirdetője pedig Will Graham evangélista, Billy Graham unokája, aki a tékozló fiú története alapján hirdette Isten üzenetét a jelenlévőknek.

“A világi vágyak, bűnök csak ideig-óráig tartó örömöt adnak, de a teljes értékű boldogság Jézus Krisztusban van. Mindannyian „tékozló fiúk” vagyunk, akiket hazavár a szerető, mennyei Atya. Nincs olyan élethelyzet, amelyből ne fordulhatnánk vissza a hazaútra, bocsánatkérő szívvel. Atyánk pedig repesve vár, elénk fut, szeretettel ölel át és újra felemel.”

A döntésre hívás nyomán közel nyolcszázan mentek a színpad elé, hogy közösen imádkozzanak a bűnöket megbocsátó és új életre hívó Istenhez.

Az eseményen 500 fős szimfonikus zenekar és ifjúsági kórus szolgált, valamint az erdélyi fiatalok dicsőítő együttese, és az Amerikából érkezett The Afters zenekar. Az alkalom nemzetközi és felekezetközi jelentőségét az is jelezte, hogy az első sorokban ott ültek a földkerekség valamennyi nemzetét magába foglaló Baptista Világszövetség és az Európai Baptista Szövetség vezetői, valamint a hazai protestáns egyházak első számú vezetői és hazánk kormányának képviselői is.

Az esemény visszanézhető az alábbi linken:

2020