GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI NAPOT RENDEZTEK GYÖMRŐN

2023. december 5.

 
 

A Gyömrői Pünkösdi Gyülekezet Life Party elnevezéssel szervezett gyermek- és ifjúsági napot 2023. november 11-én, melynek célja az volt, hogy a Halloween időszakában egy olyan programmal szolgáljanak a fiatalok felé, ami az életet ünnepli, de feldolgozza a halál kérdéseit is.

Az eseményre Sánta Anita a következőképpen emlékszik:

“Szeptember vége volt, amikor Isten indított arra, hogy rendezzünk egy napot, ami az életről szól, a gyülekezetünkhöz bármilyen módon kapcsolódó gyerekek és fiatalok számára. Ahogy forgattuk magunkban ezt az ötletet, hamar kialakult a teljes koncepció, ami a Life Party! nevet kapta. Számunkra ez a nap többről szólt, mint egy bulis alkalom a gyerekeknek. Egyrészt a Halloween-i őrület közepette szerettük volna, ha a gyerekek kapnak egy igei látást arról, hogy miként kezeljék azt, amikor az egész világ a halált ünnepli; másrészt pedig – és ezen volt a fő hangsúly – célunk volt, hogy segítsünk a gyerekeknek megérteni, hogy Jézus az út, az igazság és maga az élet.
A meghívottak 3-tól 15 éves korosztályt öleltek fel, de a nagy merítés ellenére életkor és nem szerint, 5 egyenlő csoportban tudtuk őket foglalkoztatni.
A nap a tízóraival és a tombolajegyek kiosztásával kezdődött, majd ezután a csoportok megkezdték a csoportvezetőikkel a foglalkozásokat. A gyülekezeti ház felső szintjén volt a legkisebbeknek bábozás, kenyérlángos-sütés és kreatív foglalkozások; míg a másik két szinten tartottuk 9 éves kortól a vetélkedő játékokat, a csoportbeszélgetéseket – ahol volt lehetőség megosztani a félelmeket, gondolataikat az életről és halálról. A gyülekezet lesötétített alagsorában pedig, a neonfénnyel dekorált helységekben berendezett szabadulószoba elsöprő sikert aratott a tinédzserek körében. Ebben Lázár történetén haladhattak végig, ahol a sír ürességétől, eljuthattak az üres sír felismeréséig. Itt különböző logikai feladatok és rejtvények megoldásával juthattak tovább a következő helységbe.
Emellett berendezett fotósarok a hozzá tartozó kiegészítőkkel, beszélgető boxok és pizza várta a gyerekeket.
A tombolanyeremények kiosztása előtt pedig egy rövid igei üzenet után a fiataloknak lehetőségük volt döntést hozni az Úr Jézus mellett, illetve a szolgálók imádkoztak egyenként minden gyerekekért, kinek-kinek az igénye szerint.
Az eseményen közel 40 fiatal vett részt, akiknek az egyharmada nem aktív gyülekezetbe járó.
Hálával a szívemben mondhatom, hogy nem csak a gyerekszolgálatosok, de az egész gyülekezet egy emberként állt helyt ezen a napon, ki-ki dekorált, sütit sütött, és hordoztak minket imádságban, az anyagi támogatásról nem is beszélve.
Minden dicsőség Istené, hogy ez a nap létrejöhetett, és ilyen fantasztikusan telt mindenki számára.”

2020