ELHUNYT ID. KECSER ISTVÁN

2020. június 9.

 
 

2020. június 6-án, életének 83. évében elhunyt egyházunk korábbi elnöke, id. Kecser István.

Testvérünk 25 éven keresztül a MÁV alkalmazásában dolgozott, majd 1981-től egyre nagyobb intenzitással kapcsolódott be egyházunk életébe. Lelkipásztori szolgálatot látott el mások mellett Békésen, Bakonycsernyén, Sülysápon és Budapesten a Gizella úton is, de igehirdetéseit szinte az egész országban szerették és igényelték a gyülekezetek. A leghosszabb időt Tápiószentmártonban töltötte, ahol 1981-től harminchárom éven keresztül látta el a lelkipásztori teendőket. Igehirdetéseiről pontos statisztikákat készített. Eszerint 2016-ig csak Tápiószentmártonban 2781 alkalommal állt fel a szószékre. A gyülekezeti szolgálatok mellett aktívan részt vállalt az egyházvezetési feladatokból is; titkára, alelnöke és elnöke is volt közösségünknek. Odaadó, hűséges szolgálatát egyházunk vezetősége Pro Ecclesia-díjjal ismerte el 2018-ban.

Feleségével, Rékasi Krisztinával 1958. október 4-én kötöttek házasságot. Négy gyermekük született (István, Márta, Zoltán, Győző), akik – és ezt mindig hálaadással emlegette – valamennyien az Úr gyermekeként élik életüket. 2014-ben egy vele készült interjúban így fogalmazott: „Nem tudjuk, hogy milyen hosszú e világ futamideje. Sok minden arra utal, hogy Jézus hamarosan visszajön az övéiért. Legyünk abban a csapatban, akik vele együtt el tudnak menni! Kívánom, hogy abban a hatalmas seregben legyünk mindnyájan együtt!”

Id. Kecser István testvért a Magyar Pünkösdi Egyház saját halottjának tekinti. Temetése 2020. június 13.-án, szombaton lesz 11 órakor Sülysápon, a Tápiósülyi Temetőben (Kápolna utca).

Cartoletti Norbert

2020