ÖKUMENIKUS IFJÚSÁGI VEZETŐKÉPZŐ KONFERENCIA

2021. április 8.

 
 

Közel négyszáz fiatal vett részt az IVK-n, Magyarország legnagyobb ökumenikus ifjúsági vezetőképző konferenciáján.

2021. március 19-20-án, immár negyedik alkalommal rendezték meg az IVK-t, Magyarország legnagyobb ökumenikus ifjúsági vezetőképző konferenciáját. A kétnapos online tréningen közel négyszáz, különböző felekezetekből érkező fiatal vezető inspirálódott és erősödött meg a szolgálatában.

A konferenciát az Ifjúságépítők és több keresztény felekezet (adventista, anglikán, baptista, evangélikus, katolikus, pünkösdi, református) fiataljai szervezték az ifjúsági munka minden résztvevője számára. A konferencia célja volt, hogy minden olyan főállású vagy önkéntes szolgáló, aki gyülekezetében, közösségében, esetleg a helyi iskolában foglalkozik fiatalokkal, elméleti és gyakorlati információkkal gazdagodjon és megtapasztalja, hogy nincs egyedül a kihívásaiban.

Kapitány Flóra, a konferencia főszervezője elmondta:

„Szinte egy teljesen új IVK-t kellett a csapattal megálmodnunk, ami online kompatibilis, de mégis „IVK élményt” nyújt a résztvevőknek. Az eddigi visszajelzések alapján sikerült megvalósítanunk ezt az álmunkat. Három főelőadás, tizenhárom rövid, inspiratív előadás, hét műhely- és négy kerekasztal-beszélgetés várta a fiatalokat. Illetve ajándékokkal is készültünk a regisztráltak számára. Előzetesen minden résztvevő kézhez kapott három ajándékot, melyeket közösen nyitottunk ki. A Josiah Venture a „Nézz!” tanulmány füzettel, az Ifjúságépítők pedig „random” kártyákkal ajándékozták meg a fiatal vezetőket. Valamint egy közös összefogás eredményeképpen (Fiatalok Krisztusért Alapítvány, Harmat Kiadó, Magyar Bibliatársulat, Ifjúságépítők) a Biblia Neked ifjúsági Bibliát is ajándékba kapták a résztvevők. Azt hiszem, ez aratta a legnagyobb sikert. Reméljük, jövőre már élőben, de hasonlóan sok örömmel és lelkesedéssel várhatjuk majd a 2022-es IVK résztvevőit.”

A konferencia főelőadásai az öröm témáját járták körül. Ezek visszanézhetőek az Ifjúságépítők YouTube csatornáján.

Bővebb információk: ifivezetokepzes.com

2020